Βουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ: Κλήτευση Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Βουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ: Κλήτευση Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου 2021, ψήφισε ομόφωνα υπέρ της κλήτευσης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου 2021, ψήφισε ομόφωνα υπέρ της κλήτευσης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε περίπτωση που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν συμμορφωθεί, τότε θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης.

Και τα εννέα μέλη της επιτροπής (επτά Δημοκρατικοί και δύο Ρεπουμπλικάνοι) ψήφισαν υπέρ της κλήτευσης, προκειμένου ο Τραμπ να καταθέσει ενόρκως και να προσκομίσει έγγραφα σχετικά με όσα έγιναν στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Βρίσκεται στο επίκεντρο όσων συνέβησαν στις 6 Ιανουαρίου 2021. Θέλουμε λοιπόν να τον ακούσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, βουλευτής των Δημοκρατικών, Μπένι Τόμσον.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, η μη συμμόρφωση με κλήτευση του Κογκρέσου για κατάθεση ή προσκόμιση εγγράφων, είναι πλημμέλημα, που τιμωρείται με φυλάκιση από έναν έως 12 μήνες.

Αν η επιτροπή ζητήσει κλήτευση και αυτή αγνοηθεί, η ολομέλεια της Βουλής καλείται να ψηφίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες.

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ερευνά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, όταν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο για να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από REUTERS, AFP 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT