Ρωσία: Η Οφσιάνικοβα εγκατέλειψε τη χώρα μαζί με την 11χρονη κόρη της

Ρωσία: Η Οφσιάνικοβα εγκατέλειψε τη χώρα μαζί με την 11χρονη κόρη της

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οφσιάνκοβα, που είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό επειδή είχε επικρίνει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, εγκατέλειψε την Ρωσία μαζί με την κόρη της, δήλωσε ο δικηγόρος της.

«Η Οφσιάνικοβα εγκατέλειψε την Ρωσία με την κόρη της λίγες ώρες αφότου εγκατέλειψε το διαμέρισμα της στο οποίο είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό», είπε ο δικηγόρος της Ντμίτρι Ζαχβάτοφ, προσθέτοντας ότι μητέρα και κόρη βρίσκονται στην Ευρώπη. 

Η Οφσιάνικοβα βρίσκεται επί του παρόντος «υπό την προστασία ενός ευρωπαϊκού κράτους», πρόσθεσε ο δικηγόρος της, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς «αυτό μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα» για την ίδια. 

Δικαστήριο της Μόσχας εξετάζοντας σήμερα το ζήτημα της επιμέλειας της ανήλικης κόρης της Οφσιάνικοβα, αποφάσισε ότι την επιμέλεια του παιδιού πρέπει να την έχει ο πατέρας της, με τον οποίο η δημοσιογράφος έχει χωρίσει. Όπως γράφει ο ιστότοπος SOTA, το τμήμα κηδεμονίας δήλωσε ότι «το παιδί πρέπει να παραμείνει με τον πατέρα του, επειδή η μητέρα του ασχολείται με πολιτική δραστηριότητα».

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Οφσιάνικοβα θα πρέπει να καταβάλει διατροφή και για τα δύο παιδιά της 35.000 ρουβλίων (577,3 ευρώ) και όταν ο γιος της ενηλικιωθεί, 17.000 ρούβλια (280,4 ευρώ). 

Ο ίδιος ο σύζυγός της Ίγκορ Οφσιάνικοφ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η Μαρίνα Οφσιάνικοβα έφυγε από τον κατ΄οίκον περιορισμό και πήρε μαζί της την 11χρονη κόρη της. 

Η Οφσιάνικοβα προς το παρόν δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Η τελευταία της ανάρτηση στο κανάλι της στο Telegram, στο οποίο ανέφερε ότι δεν θα τηρήσει τους κανονισμούς για τον κατ’ οίκον περιορισμό, έγινε στις 5 Οκτωβρίου. 

Πηγή: AFP, Svoboda.org

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή