Ο Μπερλουσκόνι «επανασυνδέθηκε» με τον Πούτιν – Αντάλλαξαν «γλυκά γράμματα»

Ο Μπερλουσκόνι «επανασυνδέθηκε» με τον Πούτιν – Αντάλλαξαν «γλυκά γράμματα»

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντάλλαξε δώρα με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και αντάλλαξε «γλυκά γράμματα» μαζί του, σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που έδωσε στη δημοσιότητα ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο 86χρονος Μπερλουσκόνι συχνά καυχιόταν για τη φιλία του με τον Πούτιν και δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων τον περασμένο μήνα, όταν είπε ότι ο Ρώσος οδηγήθηκε στον πόλεμο διότι επιδίωξε ήθελε να τοποθετήσει «αξιοπρεπείς ανθρώπους» στην ηγεσία της ουκρανικής κυβέρνησης.

«Έχω έρθει ξανά σε επαφή με τον Πούτιν, με την έννοια ότι για τα γενέθλιά μου, μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα», είπε ο Μπερλουσκόνι σε βουλευτές, σύμφωνα με το ηχητικό που δημοσίευσε το πρακτορείο LaPresse.

«Απάντησα με μερικά μπουκάλια Λαμπρούσκο (κρασί) και ένα εξίσου γλυκό γράμμα», είπε ο Μπερλουσκόνι, του οποίου τα γενέθλια ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση στην Ουκρανία, αλλά δεν μπορούσε να πει την γνώμη του γιατί «αν βγει στον Τύπο θα γίνει καταστροφή».

Τα σχόλια αυτά ήρθαν στη δημοσιότητα την ώρα που ο Μπερλουσκόνι διαπραγματεύεται για θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι, η οποία αναμένεται να διοριστεί πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα.

Εκπρόσωπος του κόμματος του Μπερλουσκόνι αρνήθηκε είχε ξανά επαφή με τον Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι έλεγε στους βουλευτές του «μια παλιά ιστορία πριν από πολλά χρόνια».

Η Forza Italia εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι η θέση του Μπερλουσκόνι και του κόμματος για τον πόλεμο είναι «σύμφωνη με τη θέση της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών» και «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ασάφειας και δεν υπήρξε ποτέ».

Οι σχέσεις μεταξύ του δεξιού συνασπισμού της Ιταλίας και της Ρωσίας παρακολουθούνται στενά.

Ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας, έχει επαινέσει τον Πούτιν, ενώ έχει φορέσει ακόμα και ένα μπλουζάκι με το πρόσωπο του Ρώσου ηγέτη.

Την Τρίτη, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κάτω Βουλής Λορέντζο Φοντάνα, πολιτικός της Λέγκας, προειδοποίησε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση για τις συνέπειες των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Θα μπορούσαν να γίνουν μπούμερανγκ και να βρεθούμε σε μεγάλη δυσκολία», είπε.

Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT