ΗΠΑ: Ο Μπάνον καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση

ΗΠΑ: Ο Μπάνον καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση

Κρίθηκε ένοχος για δύο κατηγορίες περιφρόνησης του Κογκρέσου επειδή αψήφησε κλήτευση από την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοσπονδιακός δικαστής καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, σε τέσσερις μήνες φυλάκιση καθώς αψήφησε κλήτευση από την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο δικαστής Καρλ Νίκολς επέβαλε επίσης χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.500 δολαρίων στον άλλοτε στενό συνεργάτη του Τραμπ.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο δικαστής είπε ότι ο Μπάνον δεν έχει αποδεχτεί την ευθύνη για τις πράξεις του. «Ο σεβασμός στο Κογκρέσο είναι φυσικά ένα σημαντικό κομμάτι του συνταγματικού μας συστήματος», είπε, προσθέτοντας ότι η ποινή έχει σκοπό να στείλει ένα μήνυμα στο ευρύτερο κοινό.

Ο Νίκολς συμφωνεί να καθυστερήσει την εκτέλεση της ποινής του Μπάνον, εφόσον η έφεση που θα κάνει είναι «έγκαιρη». Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάνον δεν θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

ΗΠΑ: Ο Μπάνον καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση-1
Michael Reynolds/EPA, Shutterstock

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάνον αγνόησε την κλήτευση από την επιτροπή του Κογκρέσου να καταθέσει για την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, την αμερικανική έδρα της νομοθετικής εξουσίας, τον Ιανουάριο του 2021.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή