Λονδίνο: Η Ρωσία συνεχίζει τη χρήση ιρανικών drones για επιθέσεις στην Ουκρανία

Λονδίνο: Η Ρωσία συνεχίζει τη χρήση ιρανικών drones για επιθέσεις στην Ουκρανία

Η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ιρανικά drones για να πλήξει στόχους σε όλη την ουκρανική επικράτεια, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ιρανικά drones για να πλήξει στόχους σε όλη την ουκρανική επικράτεια, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία πιθανότατα χρησιμοποιεί τα ιρανικά UAVs Shahed-136 για να διασπάσει την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και ως υποκατάστατο των ρωσικής κατασκευής όπλων μεγάλου βεληνεκούς που λιγοστεύουν, κατά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το Λονδίνο, οι προσπάθειες της Ουκρανίας για περιορισμό των drones ήταν επιτυχείς.

Το 90% των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας έχει καταστραφεί

Η Ουκρανία έχει χάσει περί το 90% των υποδομών αιολικής ενέργειας αφότου άρχισε ο πόλεμος με την εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, δήλωσε την Κυριακή ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουσένκο.

Έχει επίσης καταστραφεί το 40 ως 50% των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, συμπλήρωσε ο κ. Χαλουσένκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό.

Τις τελευταίες ημέρες ο ρωσικός στρατός μοιάζει να έχει αποδυθεί σε εκστρατεία με σκοπό την καταστροφή των υποδομών που εγγυώνται την ηλεκτροδότηση και τη θέρμανση μεγάλου μέρους της χώρας.

Φον ντερ Λάιεν – Σολτς: «Σχέδιο Μάρσαλ» για ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Η μεταπολεμική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι αποστολή μιας ολόκληρης «γενιάς» και θα απαιτήσει στρατηγική επιπέδου «σχεδίου Μάρσαλ», τόνισαν σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στον ιστότοπο της Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε ενόψει σημερινού γερμανο-ουκρανικού επιχειρηματικού φόρουμ επικεντρωμένου στην ανοικοδόμηση στο Βερολίνο. Το φόρουμ αυτό θα ανοίξουν μαζί ο κ. Σολτς και ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ.

Με πληροφορίες από REUTERS

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή