Βραζιλία – Προεδρικές εκλογές: Μάχη στήθος με στήθος Μπολσονάρο – Λούλα

Βραζιλία – Προεδρικές εκλογές: Μάχη στήθος με στήθος Μπολσονάρο – Λούλα

Το ινστιτούτο Datafolha προέβλεψε πως ο Λούλα θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το 95% των ψήφων που κατατέθηκαν στον χθεσινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία να έχει καταμετρηθεί, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα προηγείται με το 50,7%, έναντι 49,3% του απερχόμενου ακροδεξιού αρχηγού του κράτους Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Το ινστιτούτο Datafolha προέβλεψε πως ο Λούλα θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης, που χαρακτηρίστηκε η πιο πολωμένη στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής εδώ και δεκαετίες.

Σίγουρος για τη νίκη ο Μπολσονάρο

«Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε απόψε» είχε δηλώσει νωρίτερα την Κυριακή ο Μπολσονάρο, αφού ψήφισε λίγη ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες.

«Ή, ακόμη καλύτερα, η Βραζιλία θα νικήσει απόψε», πρόσθεσε ο ακροδεξιός πρόεδρος, που εμφανίστηκε χαμογελαστός και ντυμένος με ένα κιτρινοπράσινο μπλουζάκι, στα χρώματα της σημαίας της χώρας.

Η ευχή του Λούλα

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο υποψήφιος της αριστεράς και φαβορί των εκλογών, ψήφισε το πρωί κοντά στο Σάο Πάολο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για «τη νίκη της δημοκρατίας».

Ο Λούλα ευχήθηκε οι εκλογές αυτές να βοηθήσουν «στην αποκατάσταση της ειρήνης μεταξύ των Βραζιλιάνων» έπειτα από μια τεταμένη προεκλογική εκστρατεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT