Ουκρανία: Τοιχογραφίες του Banksy σε ερείπια βομβαρδισμένων κτιρίων

Ουκρανία: Τοιχογραφίες του Banksy σε ερείπια βομβαρδισμένων κτιρίων

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά έργα του πιο διάσημου street artist του κόσμου, του Bansky, βρέθηκαν στην περιφέρεια του Κιέβου. Όπως έγινε γνωστό, ο μυστηριώδης Βρετανός καλλιτέχνης ανέλαβε την πατρότητά τους και -λογικά- με την κίνηση του αυτή θέλησε να δείξει τη στήριξη του στην Ουκρανία.

Η αρχή έγινε με ένα έργο του στην κατά μεγάλο ποσοστό ερειπωμένη από το ρωσικό βομβαρδισμό πόλη Μποροντιάνκα, όπου ο ίδιος ο καλλιτέχνης -αργά το βράδυ της Παρασκευής- ανάρτησε σε λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφία από γκραφίτι που απεικονίζει μια νεαρή γυμνάστρια να εκτελεί μια δύσκολη άσκηση πάνω σε ένα μικρό σωρό από τσιμεντένια ερείπια.

Το έργο έγινε στον τοίχο ενός κτιρίου που καταστράφηκε από βομβαρδισμούς.

Ουκρανία: Τοιχογραφίες του Banksy σε ερείπια βομβαρδισμένων κτιρίων-1

Ακολούθησε ένα άλλο έργο, στο οποίο απεικονίζεται ένα μικρό παιδί να ρίχνει κάτω έναν μεγαλόσωμο ενήλικα με μία κίνηση τζούντο.

Είναι γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είναι λάτρης αυτής της πολεμικής τέχνης και το έργο, σημειολογικώς, παραπέμπει στην ιστορία του Δαυίδ με τον Γολιάθ.

Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε ρεπορτάζ, με κάτοικους να λένε ότι είδαν ένα βαν να φτάνει στο σημείο, να βγαίνουν τέσσερα άτομα με ειδικές στολές προκειμένου να μοιάζουν με εργάτες και μέσα σε λίγα λεπτά ολοκλήρωσαν την τοιχογραφία.

Σε δηλώσεις της, μία κάτοικος της περιοχής είπε ότι ο επικεφαλής της ομάδας έμοιαζε να είναι περίπου 45 ετών και ζωγράφιζε χρησιμοποιώντας μεμβράνη πολυγράφου, μια τεχνοτροπία που χρησιμοποιεί ο Banksy.

Ουκρανία: Τοιχογραφίες του Banksy σε ερείπια βομβαρδισμένων κτιρίων-2

Σύμφωνα με το Reuters, αρκετοί Ουκρανοί πήγαν να δουν το έργο τέχνης, μερικοί από τους οποίους έκαναν μέχρι και 60 χιλιόμετρα οδικώς από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.



«Αυτή είναι μια τόσο ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, καθώς άνθρωποι όπως ο Banksy και άλλες διάσημες προσωπικότητες έρχονται εδώ και δείχνουν στον κόσμο τι μας έχει κάνει η Ρωσία», είπε η 31χρονη Αλίνα Μαζούρ.


Η αρχική ανάρτηση στο Instagram

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή