Νάνσι Πελόζι: Ανακοινώνει σήμερα εάν θα παραμείνει επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή

Νάνσι Πελόζι: Ανακοινώνει σήμερα εάν θα παραμείνει επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή

Ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων περνά στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων και η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι καλείται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον της. «Η απόφασή της θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για το Δημοκρατικό κόμμα», σημειώνουν αναλυτές.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πια ξεκάθαρο: Ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ περνά στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων που ανακτούν μεν την πλειοψηφία των εδρών, πλην όμως όχι με τη μεγάλη διαφορά που θα επιθυμούσαν έναντι των Δημοκρατικών.

«Η μονοκομματική κυριαρχία των Δημοκρατών τελείωσε. Απολύσαμε τη Νάνσι Πελόζι», έγραψε ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή, Κέβιν Μακ Κάρθι, σε ανάρτησή του στο twitter.

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ωστόσο, τα βλέμματα όλων όντως στρέφονται πλέον στη Νάνσι Πελόζι και στα μελλοντικά της σχέδια.

Η 82χρονη Πελόζι ηγείται των Δημοκρατικών στη Βούλη από το 2003. Η ίδια έχει μάλιστα «γράψει ιστορία» ως η πρώτη στα χρονικά γυναίκα πρόεδρος της Βουλής. Τώρα ωστόσο που οι Δημοκρατικοί χάνουν την πλειοψηφία στη Βουλή, η Πελόζι καλείται να αποφασίσει εάν θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία των – μειοψηφούντων πια – Δημοκρατικών ή όχι.

Όπως έγινε γνωστό, η Νάνσι Πελόζι αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως τα μελλοντικά της σχέδια πιθανότατα αργότερα σήμερα ή το αργότερο ως τα τέλη της εβδομάδας.  

«Η απόφασή της θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για το Δημοκρατικό κόμμα, καθώς νεότεροι σε ηλικία βουλευτές θα επιδιώξουν να αναλάβουν κορυφαίες ηγετικές θέσεις», σημειώνει σε ανάλυσή της η Washington Post.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών είχαν κυκλοφορήσει σενάρια που ήθελαν την 82χρονη Πελόζι να ενδιαφέρεται για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Ρώμη.

Με πληροφορίες από Washington Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή