ΗΠΑ: Καταδίκη στελέχους των Ρεπουμπλικανών για ρωσική χρηματοδότηση στην εκστρατεία Τραμπ το 2016

ΗΠΑ: Καταδίκη στελέχους των Ρεπουμπλικανών για ρωσική χρηματοδότηση στην εκστρατεία Τραμπ το 2016

Ο 44χρονος Τζέσι Μπέντον κρίθηκε ένοχος και για τις έξι κατηγορίες σε βάρος του

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιτελικό στέλεχος των Ρεπουμπλικανών καταδικάστηκε την Πέμπτη ότι βοήθησε παράνομα έναν Ρώσο επιχειρηματία να συνεισφέρει στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Ο Τζέσι Μπέντον, 44 ετών, είχε λάβει χάρη από τον κ. Τραμπ το 2020 για ένα διαφορετικό έγκλημα χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας, μήνες πριν του απαγγελθούν έξι κατηγορίες που σχετίζονται με τη διευκόλυνση παράνομης δωρεάς ξένης εκστρατείας. Κρίθηκε ένοχος την Πέμπτη και για τις έξι κατηγορίες.

Οι εκλογές «αντανακλούν τις αξίες και τις προτεραιότητες και τις πεποιθήσεις των Αμερικανών πολιτών», δήλωσε η βοηθός εισαγγελέας των ΗΠΑ Μισέλ Πάρικ στην καταληκτική ομιλία της αυτή την εβδομάδα. «Ο Τζέσι Μπέντον με τις πράξεις του έκανε ζημιά σε αυτές τις αρχές».

Τα στοιχεία στη δίκη έδειξαν ότι ο Μπέντον αγόρασε ένα εισιτήριο 25.000 δολαρίων για μια εκδήλωση της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο του 2016 για λογαριασμό του Ρομάν Βασιλένκο, ενός Ρώσου αξιωματικού του ναυτικού που έγινε έμπορος πολλαπλών επιπέδων.

Η δωρεά έδωσε στον κ. Βασιλένκο την ευκαιρία για μια φωτογραφία με τον κ. Τραμπ και είσοδο σε ένα «επιχειρηματικό τραπέζι» με τον μελλοντικό πρόεδρο.

Ο κ. Βασιλένκο μάλιστα βρίσκεται υπό έρευνα στη Ρωσία για τη φερόμενη διαχείριση ενός συστήματος πυραμίδας, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ.

Πηγή: The Washington Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή