Ινδονησία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στη Τζακάρτα – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Ινδονησία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στη Τζακάρτα – Τουλάχιστον 56 νεκροί

Ο σεισμός είχε διάρκεια αρκετών δευτερολέπτων, ενώ δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στην επαρχία της Δυτικής Ιάβας στην Ινδονησία.

Παράλληλα, σε 700 ανέρχονται οι τραυματίες από τον σεισμό ο οποίος είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

«Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν υποστεί κατάγματα, καθώς βρίσκονταν μέσα σε κτίρια που κατέρρευσαν», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος από τη Σιαντζούρ, την πόλη στη Δυτική Ιάβα όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολίτες ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Το MetroTV μετέδωσε πλάνα που δείχνουν εκατοντάδες τραυματίες να δέχονται ιατρική φροντίδα στον χώρο στάθμευσης ενός νοσοκομείου.

Εμπορικά καταστήματα, ένα νοσοκομείο και ένα ισλαμικό οικοτροφείο της πόλης έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από το σεισμό, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν φωτογραφίες πολλών κτιρίων της Σιαντζούρ, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού, οι σκεπές των οποίων έχουν καταρρεύσει.

Όπως ανακοινώθηκε από την ινδονησιακή υπηρεσία μετεωρολογίας και γεωφυσικής BMKG, το επίκεντρο της δόνησης βρίσκεται στη στεριά, στη Σιαντζούρ της Δυτικής Ιάβας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία πρόσθεσε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί τσουνάμι.

Μερικοί άνθρωποι εκκένωσαν τα γραφεία τους στην κεντρική επιχειρηματική συνοικία της Τζακάρρτα, ενώ άλλοι ανέφεραν πως αισθάνθηκαν τα κτίρια να κουνιούνται και είδαν έπιπλα να μετακινούνται.

«Καλούμε τους ανθρώπους να παραμείνουν προς το παρόν έξω από τα κτίρια, δεδομένου ότι μπορεί να υπάρξουν μετασεισμοί», δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύντρια της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδονησίας Ντβικορίτα Καρναβάτι.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή