Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ: Δύο εκρήξεις κοντά σε σταθμούς λεωφορείων

Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ: Δύο εκρήξεις κοντά σε σταθμούς λεωφορείων

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 18 άτομα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι 17.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων που βρίσκεται στη συνοικία Ραμότ, κοντά στην είσοδο της Ιερουσαλήμ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία και τον στρατό του Ισραήλ, θεωρείται ότι προκλήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί μέσα σε τσάντα κοντά σε λεωφορείο, το οποίο υπέστη ζημιές.

Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ: Δύο εκρήξεις κοντά σε σταθμούς λεωφορείων-1

Άλλες πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «παγιδευμένη» με εκρηκτικό μηχανισμό μοτοσικλέτα.

Περίπου τριάντα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη κοντά σε στάση λεωφορείου, σε κυκλοφοριακό κόμβο στη βόρεια Ιερουσαλήμ.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι 12 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι μετά τη πρώτη έκρηξη, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο σε κρίσιμη κατάσταση. Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη δεύτερη έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού, πρόκειται για παλαιστινιακές βομβιστικές επιθέσεις. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Ο Άμπντελ Λατίφ αλ Κανούα, εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς εξήρε τις επιθέσεις, εξηγώντας ότι «οφείλονται στα εγκλήματα που διέπραξαν οι κατοχικές δυνάμεις και οι έποικοι». Ωστόσο η οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για αυτές.

Οι εκρήξεις ακολουθούν τις πολύμηνες εντάσεις στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, όπου ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασίασε τις επιχειρήσεις του έπειτα από σειρά φονικών αντιισραηλινών επιθέσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Έκτοτε, έχει εξαπολύσει πάνω από 2.000 εφόδους στη Δυτική Όχθη, ειδικά στους τομείς της Τζενίν και της Νάμπλους.

Οι επιδρομές του, κατά τη διάρκεια των οποίων ξεσπούν συχνά συγκρούσεις με τον παλαιστινιακό πληθυσμό, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 125 ανθρώπους στην παλαιστινιακή πλευρά. Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό στη Δυτική Όχθη εδώ και περίπου επτά χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή