Κρυπτονομίσματα – Χρεοκοπίες: Μετά το FTX, κατέρρευσε και η BlockFi

Κρυπτονομίσματα – Χρεοκοπίες: Μετά το FTX, κατέρρευσε και η BlockFi

Η BlockFi κήρυξε πτώχευση σήμερα. Είχε βασιστεί στο FTX για την παροχή πιστώσεων και, τώρα που το FTX χρεοκόπησε, συμπαρασύρθηκε. Τουλάχιστον τρεις οι crypto lenders που έχουν καταρρεύσει το τελευταίο διάστημα.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η BlockFi, που λειτουργούσε ως εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και παροχής δανείων με ενέχυρο κρυπτονομίσματα (crypto lender), κήρυξε πτώχευση σήμερα, με αποτέλεσμα να γίνει έτσι η τελευταία εταιρεία στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων που καταρρέει έπειτα από την χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου FTX.

Τον περασμένο Ιούνιο, η FTX είχε συμφωνήσει να παράσχει στην BlockFi μια πιστοληπτική γραμμή ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BlockFi, Ζακ Πρινς, να δηλώνει τότε ότι αυτή η συμφωνία παρέχει στην εταιρεία του «πρόσβαση σε κεφάλαια που ενισχύουν τον ισολογισμό της». Εκείνη η συμφωνία έδινε, επίσης, στην FTX την επιλογή να εξαγοράσει τη BlockFi.

Κατά αυτόν τον τρόπο ωστόσο, έπειτα από εκείνη τη συμφωνία, η BlockFi και η FTX «συνδέθηκαν» οικονομικά, και με την FTX να έχει πλέον καταρρεύσει, ήταν μάλλον ζήτημα χρόνου έως ότου επηρεαστεί αρνητικά και η BlockFi.

Η BlockFi δεν είναι, ωστόσο, ο πρώτος crypto lender που καταρρέει καθώς έχουν προηγηθεί οι χρεοκοπίες των Celsius Network και Voyager Digital.

Με πληροφορίες από New York Times

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή