Μεντβέντεφ: Εγκληματική οντότητα το ΝΑΤΟ – Να μην χορηγήσει τους Patriot στην Ουκρανία

Μεντβέντεφ: Εγκληματική οντότητα το ΝΑΤΟ – Να μην χορηγήσει τους Patriot στην Ουκρανία

Ο Μεντβέντεφ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, τη στιγμή που το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στην Ουκρανία νέους υψηλής ακριβείας πυραύλους

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε σήμερα το ΝΑΤΟ να μην χορηγήσει στην Ουκρανία αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot και αποκάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία μια «εγκληματική οντότητα».

«Αν, όπως άφησε να εννοηθεί (ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς) Στόλτενμπεργκ, το ΝΑΤΟ προμηθεύσει τους Ουκρανούς φανατικούς με συστήματα Patriot μαζί με προσωπικό του ΝΑΤΟ, θα γίνονταν αμέσως νόμιμος στόχος των ενόπλων δυνάμεών μας», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

Δεν κατέστη σαφές από το μήνυμά του αν στόχος θα γίνονταν τα συστήματα Patriot, οι ουκρανικές δυνάμεις ή το προσωπικό του ΝΑΤΟ.

ΗΠΑ: Εξετάζεται η παράδοση νέων πυραύλων στην Ουκρανία

Ο Μεντβέντεφ προέβη στις παραπάνω δηλώσεις, τη στιγμή που το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στην Ουκρανία νέους υψηλής ακριβείας πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου η εταιρεία Boeing πρότεινε στο υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να παραδώσει στους Ουκρανούς τους πυραύλους Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB) με βεληνεκές 150 χιλιομέτρων.

Αυτό θα έδινε την δυνατότητα στην Ουκρανία να πλήξει στόχους σε βάθος στα ρωσικά μετόπισθεν, που προς το παρόν είναι εκτός βεληνεκούς των πυραύλων που διαθέτει.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή