Ο στίχος του Ντίνου Χριστιανόπουλου που επικαλέστηκε η Μέγκαν Μαρκλ

Ο στίχος του Ντίνου Χριστιανόπουλου που επικαλέστηκε η Μέγκαν Μαρκλ

Η Δούκισσα του Σάσεξ ολοκλήρωσε το podcast της λέγοντας «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μέγκαν Μαρκλ ολοκλήρωσε το podcast της στο Spotify με τίτλο Archetypes, αποχαιρετώντας τους ακροατές με στίχο από ποίημα του Ντίνου Χριστιανόπουλου. 

Συγκεκριμένα, η Δούκισσα του Σάσεξ είπε στο 12ο επεισόδιο: «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος». Αυτό ήταν το τέλος μιας σειράς από επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων μίλησε με πολλούς καλεσμένους σχετικά με την ισότητα του φύλου και τα αρνητικά στερεότυπα που επηρεάζουν τις γυναίκες. Λίγα λεπτά πριν το τέλος, η Μαρκλ ανέφερε: «Νιώθω ότι με κατανοούν, ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι θα αισθανόμουν έτσι χρησιμοποιώντας τη φωνή μου, αλλά είναι η αλήθεια». 

«Πολύ καιρό πριν, άκουσα μια φράση την οποία θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας καθώς μιλάμε για “ταμπέλες”, σχήματα λόγου και “κουτιά” στα οποία ίσως προσπαθήσουν να σας τοποθετήσουν όπως και ρόλους ή στερεότυπα που σας αποδίδονται και δεν ταιριάζουν απόλυτα στο άτομο που είστε, αυτή είναι η φράση με την οποία ήθελα να σας αφήσω», είπε λέγοντας τον στίχο του Χριστιανόπουλου. Και πρόσθεσε: «Συνέχισε να εξελίσσεσαι φίλε μου και θα σε δω στην απέναντι πλευρά. Όπως πάντα, είμαι η Μέγκαν». 

Σε ένα επεισόδιο σχετικά με το πως οι άνδρες αισθάνονται για τα αρχέτυπα – τις ταμπέλες που «κρατούν» τις γυναίκες πίσω – και την προσπάθεια αυτά να ξεπεραστούν, η Δούκισσα αποκάλυψε ότι ήταν ιδέα του Δούκα του Σάσεξ να συμπεριλάβει την οπτική ενός άνδρα. 

Μέχρι στιγμής, το podcast έχει συμπεριλάβει συζητήσεις με γυναίκες – κάτι που είπε ότι ήταν «σχεδιασμένο» ώστε εκείνες να μπορέσουν να «ακουστούν και να νιώσουν ότι τις κατανοούν». 

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «κατόπιν πρότασης του συζύγου», στη συζήτηση έπρεπε οι άνδρες να είναι ενεργοί και να δημιουργηθεί διάλογος. 

Με πληροφορίες από το The Telegraph

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή