Καλίν: Στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας μόνο αν είναι αναγκαίο

Καλίν: Στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας μόνο αν είναι αναγκαίο

Ως αμυντικές θέλησε να εμφανίσει τις ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία και στο Ιράκ ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήλ Καλίν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα συνεννόησης για περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια απηύθυνε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήλ Καλίν, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, την ίδια ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ με τον ίδιο να σημειώνει ότι αυτές αποτελούν αντίδραση στις απειλές που δέχεται η χώρα του. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα απέρριψε το αφήγημα που θέλει αυτές τις επιχειρήσεις να αποτελούν ένα μέσο προκειμένου να επωφεληθεί η τουρκική εξωτερική πολιτική με αφορμή ένα εσωτερικό ζήτημα.

«Οι απειλές στην ασφάλεια έρχονται από έξω, εμείς αντιδρούμε σε αυτές. Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε καμία στρατιωτική επιχείρηση, παρά μόνο αν είναι αναγκαίο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην οικονομική μας ανάπτυξη, στην αμυντική μας βιομηχανία, στην επένδυση στην εκπαίδευση, στο σύστημα υγείας, στο εμπόριο, τις εξαγωγές, εισαγωγές και άλλα πράγματα. Ωστόσο, όταν αντιμετωπίζεις απειλές ασφαλείας ως χώρα, θα πρέπει να αντιδράσεις. Συνεπώς, δεν είναι κάτι που προκαλούμε εμείς. Ο πόλεμος στη Συρία, η αποσταθεροποίηση και η ανασφάλεια στο Ιράκ, η κατάσταση στον Καύκασο ή στο Αιγαίο ή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ξέρετε, δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτόν τον πόλεμο. Δεν έχουμε κανένα συμφέρον από μία συνέχεια αυτών των συγκρούσεων. Αντίθετα, λέμε σε όλους, σε όλα τα ενδιαφερόμενη μέρη ότι η περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια είναι συμφέρον όλων. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση», σημείωσε ο Ιμπραήλ Καλίν κάνοντας αναφορά και στο Αιγαίο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT