Κίνα: Χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στο Πεκίνο

Κίνα: Χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στο Πεκίνο

Νέα μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοτική αρχή του Πεκίνου, της κινεζικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε την Τρίτη πως δεν θα απαιτείται πλέον οι πολίτες που θέλουν να εισέλθουν σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό αποθηκευμένο στην ειδική εφαρμογή στα κινητά τους.

Ωστόσο, η προϋπόθεση αυτή συνεχίζει να ισχύει για την είσοδο σε Ίντερνετ καφέ, σχολεία, μπαρ, κλειστά γυμναστήρια και γηροκομεία.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν παράλληλα μείωση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση, για 8ο συνεχόμενο 24ωρο.

Έκαναν λόγο για 28.062 μολύνσεις, 5.046 με συμπτώματα της COVID-19 και 23.016 ασυμπτωματικές, που καταμετρούν χωριστά. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας με 1,4 δισεκ. κατοίκους παραμένει στους 5.235 νεκρούς επί συνόλου 345.529 μολύνσεων με συμπτώματα, κατά το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Δηλώσεις Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ έχουν συμφέρον η Κίνα να καταφέρει να διαχειριστεί με επιτυχημένο τρόπο την πανδημία του κορωνοϊού.

«Ευχόμαστε η Κίνα να θέσει υπό έλεγχο την (πανδημία της) COVID-19. Αυτό είναι και προς το δικό μας συμφέρον», είπε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Είναι πάνω απ’ όλα προς το συμφέρον του κινεζικού λαού, αλλά και προς το συμφέρον ανθρώπων στον κόσμο ολόκληρο, κατά συνέπεια θα θέλαμε να τα καταφέρουν», επέμεινε.

Ταυτόχρονα, επισήμανε τις «δραματικές συνέπειες» για τη διεθνή οικονομία λόγω των επιβραδύνσεων της κινεζικής —της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτήν των ΗΠΑ—, εξαιτίας των πολύ αυστηρών περιορισμών που επέβαλαν ως τώρα οι αρχές για να εξαλείψουν τον ιό, στο πλαίσιο της πολιτικής «zero COVID».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή