Χάρι και Μέγκαν βραβεύτηκαν από το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Χάρι και Μέγκαν βραβεύτηκαν από το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Τιμήθηκαν για το έργο τους στον τομέα της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων και της προώθησης της ψυχικής υγείας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ βραβεύτηκαν σε εκδήλωση της Νέας Υόρκης, για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το έργο τους στον τομέα της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων και της προώθησης της ψυχικής υγείας. 

Το ζευγάρι παρέλαβε το βραβείο από το Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, το οποίο τιμά προσωπικότητες της κυβέρνησης, του επιχειρηματικού κόσμου, ακτιβιστές και καλλιτέχνες, που έχουν επιδείξει μια «ακλόνητη δέσμευση για κοινωνική αλλαγή».

Η Κέρι Κένεντι, πρόεδρος του Ιδρύματος και κόρη του αμερικανού γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ.Κένεντι, είπε ότι το οι Χάρι και Μέγκαν έχουν υπάρξει «υπερβολικά θαρραλέοι» μιλώντας για την εμπειρία της φυλετικής διάκρισης και του προβλήματος ψυχικής υγείας, σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες του Ιδρύματος ήταν και ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αναφέρουν ότι «ένα μικρό κύμα ελπίδας μπορεί να μετατραπεί σε ένα κύμα αλλαγής».

Το βραβείο δόθηκε λίγες ημέρες πριν από την προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς ντοκιμαντέρ σε παραγωγή Netflix και εν μέσω έντονης φημολογίας ότι ο Χάρι και η Μέγκαν, θα μιλήσουν με λεπτομέρεια για τη βρετανική βασιλική οικογένεια και τη ζωή στο Παλάτι.

Από τότε που οι δυό τους παραιτήθηκαν από τα επίσημα βασιλικά τους καθήκοντα, εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια και έχουν πολλές φορές επικρίνει τη βρετανική μοναρχία, κάνοντας λόγο για ρατσισμό, κάτι το οποίο το Παλάτι αρνείται.

Σε τρέιλερ της σειράς ο Χάρι κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια για διαρροή περιστατικών που αφορούν την οικογένειά του και δηλώνει έτοιμος να πει, μαζί με τη σύζυγό του, την αλήθεια γι’ αυτή την εμπειρία.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν εκδώσει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την επικείμενη προβολή του ντοκιμαντέρ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT