Η Αυστρία μπλοκάρει την επέκταση της Ζώνης Σένγκεν σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Η Αυστρία μπλοκάρει την επέκταση της Ζώνης Σένγκεν σε Ρουμανία και Βουλγαρία

Η ένταξη της Κροατίας στη ζώνη ελεύθερης διακίνησης θεωρείται δεδομένη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αυστρία συνεχίζει να αντιτίθεται στην ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη Ζώνη ελεύθερης διακίνησης Σένγκεν, αναφέρει ρεπορτάζ του αυστριακού ειδησεογραφικού πρακτορείου Austria Presse Agentur (APA).

«Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν την Πέμπτη να επεκτείνουν τη Ζώνη Σένγκεν ώστε να συμπεριλάβει τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εκδώσει σύσταση προς υποστήριξη αυτής της απόφασης. Η Αυστρία, από την άλλη πλευρά, έχει διαφορετική άποψη και σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ, θα επιμείνει στο “όχι” του σε σχέση με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία», αναφέρει το αυστριακό ρεπορτάζ.

Ο λόγος για την αρνητική θέση της Αυστρίας είναι η αύξηση της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα, με περισσότερες από 100 χιλιάδες αιτήσεις για άσυλο φέτος κατά το αυστριακό πρακτορείο.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ επιβεβαίωσε επίσης στη σύνοδο κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στα Τίρανα την Τρίτη ότι η Αυστρία αρνείται την ένταξη της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν. Σύμφωνα με τον κ. Νεχάμερ, το λεγόμενο «σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση» που παρουσίασε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Δυτικά Βαλκάνια δεν είναι αρκετό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ένταξη της Κροατίας στον χώρο Σένγκεν θεωρείται ότι δεδομένη. Η ψηφοφορία για την είσοδο της Κροατίας θα διεξαχθεί χωριστά την Πέμπτη. Μετά από αυτό, θα ληφθεί ξεχωριστή απόφαση για την είσοδο της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Πηγή: Reuters, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή