Γερμανία: Έρχεται δεύτερο κύμα συλλήψεων για την απόπειρα πραξικοπήματος

Γερμανία: Έρχεται δεύτερο κύμα συλλήψεων για την απόπειρα πραξικοπήματος

Στους 54 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των υπόπτων, και αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γερμανικές αρχές αναμένουν περαιτέρω συλλήψεις τις επόμενες ημέρες σε σχέση με μια ακροδεξιά ομάδα που οι εισαγγελείς λένε ότι προετοίμαζε βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης για να τοποθετήσει ένα πρώην μέλος μιας γερμανικής βασιλικής οικογένειας ως ηγέτη.

«Με βάση την πείρα μου, υπάρχει συνήθως ένα δεύτερο κύμα συλλήψεων», είπε ο Γκέοργκ Μάιερ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Θουριγγίας στην ανατολική Γερμανία, στο τηλεοπτικό δίκτυο Deutschlandfunk την Πέμπτη.

Ο προαλειφόμενος από τους επίδοξους πραξικοπηματίες ως νέος ηγέτης αυτοαποκαλείται πρίγκιπας Ερρίκος 13ος και είναι απόγονος του βασιλικού Οίκου Ρόις στη Θουριγγία.

Είκοσι πέντε μέλη και υποστηρικτές της ομάδας συνελήφθησαν την Τετάρτη σε επιδρομές που περιλάμβαναν περίπου 3.000 μέλη του προσωπικού ασφαλείας που ο κ. Μάιερ περιέγραψε ως πρωτοφανείς στη σύγχρονη γερμανική ιστορία.

Ο Χόλγκερ Μιούνχ, επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας, δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD την Πέμπτη ότι ο αριθμός των υπόπτων για την υπόθεση ανέρχεται πλέον σε 54 και ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω.

«Έχουμε εντοπίσει άλλους ανθρώπους για τους οποίους δεν είμαστε ακόμα σίγουροι ποια είναι η σχέση τους με αυτήν την ομάδα», είπε.

Η αστυνομία στις επιδρομές της την Τετάρτη βρήκε εξοπλισμό που ποικίλει από αλεξίσφαιρα γιλέκα έως βαλλίστρες, τουφέκια και πυρομαχικά, είπε ο κ. Μιουνχ, καθώς και σχέδια για τη δημιουργία «διοίκησης προστασίας της πατρίδας» και στοιχεία στρατολόγησης.

«Έχουμε ένα επικίνδυνο μείγμα ανθρώπων που ακολουθούν παράλογες πεποιθήσεις, άλλοι με πολλά χρήματα, άλλοι έχουν στην κατοχή τους όπλα και ένα σχέδιο να εξαπολύσουν επιθέσεις και να επεκτείνουν τις δομές τους», είπε ο κ. Μιουνχ.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή