Βλ. Πούτιν: H Δύση θέλει να «πολλαπλασιάσει το χάος» διεθνώς

Βλ. Πούτιν: H Δύση θέλει να «πολλαπλασιάσει το χάος» διεθνώς

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορεί τις Δυτικές ελίτ για τον κίνδυνο διεθνών συγκρούσεων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε την Παρασκευή ότι η Δύση σκόπιμα πρόκειται να «πολλαπλασιάσει το χάος» και να επιδεινώσει τη διεθνή κατάσταση, σε μήνυμά του εννιάμιση μήνες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στις δυτικές ελίτ είπε πως «πρόκειται σκόπιμα να πολλαπλασιάσουν το χάος και να επιδεινώσουν τη διεθνή κατάσταση».

Σκοπός τους, είπε κατηγορώντας τους Δυτικούς, είναι να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στην παγκόσμια σκηνή.

«Η πιθανότητα σύγκρουσης στον κόσμο αυξάνεται και αυτό είναι άμεση συνέπεια των προσπαθειών των Δυτικών ελίτ να διατηρήσουν την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και ιδεολογική κυριαρχία τους με κάθε μέσο», είπε ο κ. Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγεμόνας εξέφρασε αυτή τη θέση σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στη συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών άμυνας των κρατών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.

Κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι «εκμεταλλεύεται» την Ουκρανία και χρησιμοποιεί τον λαό της ως «τροφή για κανόνια» στη σύγκρουση με τη Ρωσία, απηχώντας παλαιότερους ισχυρισμούς ότι η Δύση ευθύνεται για αυτό που ο ίδιος και η υπόλοιπη ρωσική ηγεσία αποκαλούν στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή