Νεκρή 16χρονη Παλαιστίνια στη Δυτική Οχθη

Νεκρή 16χρονη Παλαιστίνια στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον 165 Παλαιστίνιοι και 31 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από την αρχή του 2022

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέλη των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, πυροβόλησαν και σκότωσαν δεκαεξάχρονη Παλαιστίνια κατά τη διάρκεια εφόδου στην πόλη Τζενίν, στη Δυτική Οχθη, όπου το κύμα βίας συνεχίζεται. Ο ισραηλινός Στρατός περιορίστηκε να αναφέρει πως είναι ενήμερος για τις πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο της έφηβης και εξετάζει το συμβάν.

Κατά το επιτελείο, Ισραηλινοί στρατιώτες δέχθηκαν πυρά κατά τη διάρκεια εφόδου για τη σύλληψη τριών καταζητούμενων υπόπτων και ανταπέδωσαν.

Η Τζέινα Ζακάρνα, 16 ετών, επλήγη από σφαίρα στο κεφάλι κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της επιδρομής, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές Αρχές. Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, η έφηβη βρισκόταν στη στέγη του σπιτιού της, στη συνοικία όπου πραγματοποιήθηκε η επιδρομή του ισραηλινού Στρατού, και βρέθηκε νεκρή μετά την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων.

Αλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά την ίδια επιδρομή, σύμφωνα με την παλαιστινιακή «Ερυθρά Ημισέληνο».

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο τις πρόσφατης σύγκρουσης ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και ένοπλους Παλαιστινίους, συνελήφθησαν «τρεις Παλαιστίνιοι που καταζητούνταν ως ύποπτοι για ανάμειξη σε τρομοκρατικές δραστηριότητες», όπως διευκρίνιζεται στην ανακοίνωση από τον ισραηλινό Στρατό.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι ύποπτοι εκτόξευσαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των στρατιωτών. Οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά προς την κατεύθυνση των ένοπλων υπόπτων» προσθέτει η ανακοίνωση.

Στην Τζενίν βρίσκεται τεράστιος καταυλισμός προσφύγων, όπου δρουν ανοικτά ένοπλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς. Μαζί με την κοντινή πόλη Νάμπλους, αποτελεί το επίκεντρο της βίας στη Δυτική Οχθη φέτος. Ο ισραηλινός Στρατός εξαπολύει σχεδόν καθημερινά επιδρομές εκεί, στο πλαίσιο εκστρατείας για την πάταξη της δράσης ένοπλων ομάδων, έπειτα από σειρά επιθέσεων στο Ισραήλ την άνοιξη.

Τουλάχιστον 165 Παλαιστίνιοι, μέλη ένοπλων οργανώσεων και άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στις επιχειρήσεις του ισραηλινού Στρατού στη Δυτική Όχθη μέχρι στιγμής εντός 2022. Από την άλλη, τουλάχιστον 23 ισραηλινοί πολίτες και οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή επικράτεια και στη Δυτική Όχθη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή