Τουρκία: Ξαφνική επανεμφάνιση του πρώην ΥΠΟΙΚ δίπλα στον Ερντογάν

Τουρκία: Ξαφνική επανεμφάνιση του πρώην ΥΠΟΙΚ δίπλα στον Ερντογάν

Ο Μεχμέτ Σιμσέκ παρουσιάστηκε δίπλα στον Ερντογάν σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. Αναλυτές διερωτώνται εάν η επανεμφάνισή του προμηνύει αλλαγές στην τουρκική νομισματική πολιτική.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μεχμέτ Σιμσέκ ήταν επί σειρά ετών υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και εν συνεχεία αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο πλευρό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από το 2018 ωστόσο και έπειτα, εκείνος έδειχνε να έχει βγει εκτός των κεντρικών τουρκικών πολιτικών εξελίξεων.

Η επανεμφάνισή του τώρα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2023, στο πλευρό του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, δίνει τροφή σε σενάρια σχετικά με πιθανές αλλαγές στο μέτωπο του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών και της τουρκικής νομισματικής πολιτικής, αν και πολλοί κρατούν μικρό καλάθι.

Σημειώνεται ότι ο (κουρδικής καταγωγής) Σιμσέκ είχε εργαστεί στο παρελθόν, επί σειρά ετών, ως κορυφαίος οικονομολόγος σε εταιρείες στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη (Merrill Lynch, UBS Securities), προτού επιστρέψει στην Τουρκία και ενταχθεί στις κυβερνήσεις Ερντογάν.  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT