Η Huawei κλείνει μια από τις μονάδες της στη Ρωσία

Η Huawei κλείνει μια από τις μονάδες της στη Ρωσία

Από την 1η Ιανουαρίου του 2023 το τμήμα Enterprise Business Group της Huawei θα σταματήσει να λειτουργεί στη Ρωσία, σύμφωνα με την Kommersant, καθώς η κινεζική εταιρεία δεν θέλει να βρεθεί στο στόχαστρο δευτερογενών δυτικών κυρώσεων.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant, η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone και επικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei κλείνει ένα από τα τμήματά της στη Ρωσία. Συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου του 2023, το τμήμα Enterprise Business Group, το οποίο ασχολείται με τις εταιρικές πωλήσεις τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, θα σταματήσει τις δραστηριότητές του, γράφει σήμερα η Kommersant.

Στην εν λόγω μονάδα της Huawei εργάζονταν περίπου 2.000 άτομα, στα οποία προτάθηκε να μεταφερθούν σε άλλες χώρες ή να παραιτηθούν από την εργασία τους. Η ρωσική εταιρεία θα διατηρήσει προς το παρόν το ρωσικό της γραφείο και είναι έτοιμη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της μετά την παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Η απόφαση σχετίζεται με τους κινδύνους δευτερογενών κυρώσεων, αναφέρει η έκθεση.

Ο κινεζικός όμιλος θα διατηρήσει τις πωλήσεις καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στη Ρωσία, καθώς και τα κέντρα που εδρεύουν στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Νίζνι Νόβγκοροντ και το Νοβοσιμπίρσκ, αναφέρει η Kommersant.

Το Yale School of Management εκτιμά ότι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου περισσότερες από χίλιες ξένες εταιρείες από πολλούς τομείς είχαν εγκαταλείψει τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Kommersant, DW

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή