Αίγυπτος: Κατέρρευσε κερκίδα γηπέδου – 27 τραυματίες

Αίγυπτος: Κατέρρευσε κερκίδα γηπέδου – 27 τραυματίες

Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες υπέστησαν κατάγματα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα των κερκίδων το Σάββατο κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ στο Κάιρο, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι μέρος των κερκίδων έπεσε στους θεατές στον αγώνα του Σούπερ Καπ μεταξύ της Αλ-Αχλί του Καΐρου και της Ιτιχάντ της Αλεξάνδρειας έπειτα από ταραχές στις εξέδρες.

Ο αγώνας στο Αθλητικό Μέγαρο «Χασάν Μουσταφά» του Καΐρου αναβλήθηκε μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χόσαμ Αμπντέλ-Γκαφάρ δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες υπέστησαν κατάγματα. Ανέφερε ότι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και τα τραύματά τους δεν ήταν κρίσιμα.

Ο Μοχάμεντ Φάουζι, εκπρόσωπος του υπουργείου Αθλητισμού, είπε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ότι οι εξέδρες κατέρρευσαν εξαιτίας των ταραχών από οπαδούς της Ιτιχάντ.

Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μια μεταλλική κερκίδα να καταρρέει στην αρένα πολλαπλών χρήσεων, η οποία φέρει το όνομα του Χασάν Μουσταφά, επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ. Άνοιξε πριν από τρία χρόνια πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Ανδρών του 2021, το οποίο φιλοξένησε η Αίγυπτος.

Παρόμοια περιστατικά δεν είναι σπάνια στην Αίγυπτο. Εξέγερση του 2012 στο Πορτ Σάιντ προκάλεσε περισσότερους από 70 θανάτους σε ένα από τα τραγικότερα περιστατικά που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο στον κόσμο.

Το 2015, 22 οπαδοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ταραχών που προκλήθηκαν από δακρυγόνα που εκτόξευσε η αστυνομία έξω από στάδιο σε προάστιο του Καΐρου.

Πηγή: Associated Press

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή