Σύνοδος κορυφής ηγετών πρώην σοβιετικών δημοκρατιών στην Αγία Πετρούπολη

Σύνοδος κορυφής ηγετών πρώην σοβιετικών δημοκρατιών στην Αγία Πετρούπολη

Οι ηγέτες των χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών αναμένεται να «συνοψίσουν» το 2022

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών αναμένεται να συζητήσουν σχέδια για περαιτέρω συνεργασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times. Η συνάντηση ακολουθεί την επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Λευκορωσία την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, Ο ισχυρός άνδρας ηγέτης της Λευκορωσίας βρέθηκε στη Ρωσία σήμερα για τη συνάντηση των ηγετών πρώην σοβιετικών κρατών, ανταποκρινόμενος σε πρόσφατη επίσκεψη του στενού συμμάχου Βλαντιμίρ Πούτιν εν μέσω ανησυχιών ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία ως ορμητήριο νέας χερσαίας επίθεσης στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο έφτασε στη Ρωσία το Σάββατο και περιηγήθηκε σε κέντρο εκπαίδευσης κοσμοναυτών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρα του, Belta.

Σήμερα, ο Λουκασένκο αναμένεται να παραστεί στην Αγία Πετρούπολη στην άτυπη σύνοδο κορυφής των ηγετών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, της ομάδας πρώην σοβιετικών δημοκρατιών που περιλαμβάνει, πλην Ρωσίας και Λευκορωσίας, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, την Κιργιζία, τη Μολδαβία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Οι αρχηγοί κρατών θα «συνοψίσουν» το 2022 και θα συζητήσουν σχέδια για περαιτέρω συνεργασία στη συνάντηση, σύμφωνα με το Belta.

Την Κυριακή, πάντως, ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έστειλε χριστουγεννιάτικο μήνυμα στο οποίο κυριαρχούσε η ειρήνη. «Είμαι πεπεισμένος ότι η επιθυμία για καλή γειτονία, ειρήνη και τάξη είναι το κλειδί για ένα ευτυχισμένο μέλλον για τη Λευκορωσία», είπε, σύμφωνα με το Belta.

Πηγή: ΝΥΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή