Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο τέως επικεφαλής της Roscosmos στέλνει θραύσματα οβίδας στον Μακρόν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο τέως επικεφαλής της Roscosmos στέλνει θραύσματα οβίδας στον Μακρόν

«Πρόσφατα, τραυματίστηκα σοβαρά ως αποτέλεσμα μιας άθλιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Ντονέτσκ. Σε αυτό τον φάκελο, μαζί με την επιστολή μου, βλέπετε ένα θραύσμα από οβίδα που εκτοξεύτηκε από γαλλικό αυτοκινούμενο οβιδοβόλο CAESAR των 155 χιλ.», έγραψε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο τέως γενικός διευθυντής της Roscosmos –της ρωσικής κρατικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για διαστημικές πτήσεις και αεροδιαστημική έρευνα– και πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, έστειλε ένα κομμάτι από σκάγια που αφαιρέθηκαν από το σώμα του στον Γάλλο πρεσβευτή του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στη Μόσχα, λέγοντας ότι χτυπήθηκε από γαλλικό οβιδοβόλο CAESAR στο κατεχόμενο Ντονέτσκ και ότι η Γαλλία θα πληρώσει το τίμημα.

«Πρόσφατα, τραυματίστηκα σοβαρά ως αποτέλεσμα μιας άθλιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Ντονέτσκ. Μόνο χάρη στη μεγάλη ικανότητα και υπομονή των Ρώσων στρατιωτικών και πολιτικών γιατρών είμαι ξανά ζωντανός και σχεδόν καλά. Σε αυτό τον φάκελο, μαζί με την επιστολή μου, βλέπετε ένα θραύσμα από οβίδα που εκτοξεύτηκε από γαλλικό αυτοκινούμενο οβιδοβόλο CAESAR των 155 χιλ. Διαπέρασε τον δεξιό μου ώμο και κόλλησε στον πέμπτο αυχενικό σπόνδυλο, μόλις ένα χιλιοστό μακριά από το να με σκοτώσει ή να με καταστήσει ακίνητο. Αυτή η οβίδα που εκτοξεύτηκε από ένα γαλλικό οβιδοβόλο σκότωσε δύο νεαρούς φίλους μου, αφήνοντας τις γυναίκες τους χήρες και τα παιδιά τους ορφανά. Αυτοί οι τύποι συνόδευσαν εσάς και εμένα στο ταξίδι στο Μπαϊκονούρ, δώσατε τα χέρια. Τώρα σκοτώθηκαν από όπλα που προμήθευσε η χώρα σας στην Ουκρανία».

Ο Ρογκόζιν δήλωσε ότι «εκατοντάδες άνθρωποι» σκοτώθηκαν στο Ντονμπάς από «γαλλικά όπλα και Γάλλους μισθοφόρους».

Ο πρώην επικεφαλής της Roscosmos έγραψε στον πρεσβευτή ότι «οι γαλλικές Αρχές πρόδωσαν την αρχή του μεγάλου Ντε Γκολ και έγιναν ένα από τα πιο αιμοσταγή κράτη της Ευρώπης», ότι η Γαλλία «υποτάχθηκε στις επιταγές της Ουάσιγκτον και έγινε κράτος-μαριονέτα όπως επί Βισί, που εξυπηρετούσε τα κατώτερα ένστικτα των χιτλερικών».

«Κύριε πρέσβη», συνεχίζει ο Ρογκόζιν στην επιστολή του που δημοσιεύεται στο κανάλι του στο Telegram, «τι κάνει η Γαλλία, τι κάνετε στη σύγκρουση που πυροδότησαν μεταξύ των σλαβικών λαών οι Δυτικοί πολιτικοί; Ελπίζω να καταλαβαίνετε την έκταση της προσωπικής σας ευθύνης γι’ αυτές τις δολοφονίες! Είστε εξαιρετικός και εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Πέμπτης Δημοκρατίας, είστε υπεύθυνος. Ζητώ να παραδοθεί το κομμάτι που έκοψαν οι χειρουργοί από τη σπονδυλική μου στήλη στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Και επίσης πείτε του ότι κανείς δεν θα ξεφύγει από την ευθύνη για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ στο Ντονμπάς. Το κρίμα όλων των θυμάτων στον λαιμό σας, όπως και η εμφάνιση της φασιστικής Ουκρανίας στον χάρτη της Ευρώπης».

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν τραυματίστηκε στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Ντονέτσκ στις 21 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του ξενοδοχείου Shesh Besh. Εκεί φέρεται να γιόρτασε τα γενέθλιά του. Ο Ρογκόζιν νοσηλεύτηκε με ένα διαπεραστικό τραύμα: όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, ένα μεταλλικό θραύσμα διαστάσεων 8×6 χιλιοστών εισήλθε πάνω από τη δεξιά ωμοπλάτη κοντά στη σπονδυλική στήλη. Αργότερα, ο Ρογκόζιν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μόσχας και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Με πληροφορίες από Le Parisien, Ukrainska Pravda

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή