Μπάιντεν: «Ντροπιαστικός» ο κυκεώνας με την εκλογή προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Μπάιντεν: «Ντροπιαστικός» ο κυκεώνας με την εκλογή προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ελπίζει η Βουλή να «συνεργαστεί» προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο σε σχέση με την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε σήμερα «ντροπιαστική» τη δυσκολία των Ρεπουμπλικανών βουλευτών να συμφωνήσουν στην εκλογή του προέδρου στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου εντούτοις έχουν την πλειοψηφία.

Ο «υπόλοιπος κόσμος» παρακολουθεί τι συμβαίνει στο Κογκρέσο, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους πριν από ένα ταξίδι στο Κεντάκι, προσθέτοντας ότι παραμένει προσηλωμένος ώστε «να έχουμε αποτελέσματα».

Ο Μπάιντεν δήλωσε επίσης ότι ελπίζει η Βουλή να «συνεργαστεί» προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο σε σχέση με την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά ότι ελπίζει οι βουλευτές να «συνεργάζονται» καθώς η μάχη για την ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων αντανακλάται άσχημα στη χώρα. «Δεν φαίνεται ωραίο», δήλωσε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή