Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας ανησυχεί για τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού

Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας ανησυχεί για τη νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού

Το Βερολίνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις ΗΠΑ, λέει ο Καρλ Λάουτερμπαχ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας εξέφρασε την ανησυχία του για μια νέα υποπαραλλαγή της COVID-19 που συνδέεται με τις αυξανόμενες νοσηλείες στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Καθώς μεγάλο μέρος του κόσμου παρακολουθεί τα αυξανόμενα κρούσματα COVID στην Κίνα, οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν όλο και περισσότερο για την εξαιρετικά μεταδοτική Omicron XBB.1.5, το οποίο αποτελούσε περισσότερο από το 40% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν επίσημα στοιχεία την περασμένη εβδομάδα.

«Ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεράσουμε τον χειμώνα προτού μια τέτοια παραλλαγή μπορεί να εξαπλωθεί ανάμεσά μας», έγραψε ο Γερμανός υπουργός, Καρλ Λάουτερμπαχ, στο Twitter αργά την Τετάρτη. «Παρακολουθούμε εάν και σε ποιο βαθμό η XBB.1.5 εμφανίζεται στη Γερμανία».

Επτά από τις 10 πολιτείες των ΗΠΑ στις οποίες παρατηρούνται αυξανόμενες λοιμώξεις και νοσηλεία βρίσκονται στα βορειοανατολικά, σύμφωνα με τα υψηλότερα κρούσματα XBB, δήλωσε ο Δρ Μάικλ Όστερχολμ, ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, σε πρόσφατη συνέντευξη στο Reuters.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή