O Globo: Σε νοσοκομείο των ΗΠΑ ο Ζαΐρ Μπολσονάρο

O Globo: Σε νοσοκομείο των ΗΠΑ ο Ζαΐρ Μπολσονάρο

Σε νοσοκομείο του Ορλάντο στις ΗΠΑ εισήχθη με πόνους στην κοιλιακή χώρα ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νοσοκομείο του Ορλάντο στις ΗΠΑ εισήχθη με πόνους στην κοιλιακή χώρα ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, όπως μετέδωσε αρχικά η εφημερίδα O Globo και επιβεβαίωσε αργότερα η σύζυγός του, Μισέλ.

«Είναι υπό παρακολούθηση» για «προβλήματα στην κοιλιακή χώρα», ανέφερε η Μισέλ Μπολσονάρου σε ανάρτησή της στο Instagram, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο νοσοκομείο εισήχθη ο σύζυγός της. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ζεύγους.

Νωρίτερα η βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo είχε μεταδώσει πως εισήχθη στο AdventHealth Celebration Hospital του Ορλάντο, την επομένη της επίθεσης που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του εναντίον του προεδρικού μεγάρου, του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βραζιλίας.

Ο Μπολσονάρου έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τον Σεπτέμβριο του 2018. Σοβαρές επιπλοκές έπειτα από εκείνη την επίθεση με μαχαίρι, τον οδήγησαν έξι φορές στο χειρουργείο.

Ο 67χρονος Ζαΐχ Μπολσονάρου ταξίδεψε στις ΗΠΑ δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Λευκός Οίκος: Δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα από Βραζιλία για Μπολσονάρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει κανένα επίσημο αίτημα από την κυβέρνηση της Βραζιλίας σχετικά με το καθεστώς του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Κογκρέσο της Βραζιλίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν ανέφερε ότι δεν υπάρχει από πλευράς Αμερικανών αξιωματούχων άμεση επαφή με τον Μπολσονάρο, ο οποίος εκτιμάται ότι βρίσκεται στα προάστια του Ορλάντο της Φλόριντα.

Με πληροφορίες από REUTERS, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή