Κορωνοϊός: Υπέρ ταξιδιωτικών μέτρων χωρίς διακρίσεις ο ΠΟΥ λόγω της νέας υποπαραλλαγής

Κορωνοϊός: Υπέρ ταξιδιωτικών μέτρων χωρίς διακρίσεις ο ΠΟΥ λόγω της νέας υποπαραλλαγής

Η «Κράκεν» έχει φτάσει σε μικρό βαθμό στην Ευρώπη, αλλά αυξάνεται, ανέφερε εκπρόσωπος του Οργανισμού

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένη την ταχεία εξάπλωση της νεότερης υποπαραλλαγής της Omicron (XBB.1.5 ή «Κράκεν») στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αξιωματούχοι του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνέστησαν την Τρίτη να εφαρμοστούν ταξιδιωτικά μέτρα «χωρίς διακρίσεις».

Αυτό δεν σημαίνει ότι «συνιστούμε τη διενέργεια δοκιμών σε ασθενείς επιβατών που προέρχονται από τις ΗΠΑ σε αυτό το στάδιο. Οι χώρες πρέπει να εξετάσουν τη βάση αποδεικτικών στοιχείων για τεστ πριν από την αναχώρηση», δήλωσε η ανώτερη αξιωματικός έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Κάθριν Σμόλγουντ σε συνέντευξη Τύπου.

Θα πρέπει να συνιστάται στους επιβάτες να φορούν μάσκες σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπως πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, πρόσθεσε, «αυτή θα πρέπει να είναι μια σύσταση που εκδίδεται σε επιβάτες που φτάνουν από οπουδήποτε υπάρχει εκτεταμένη μετάδοση της COVID-19», είπε.

Η εκπρόσωπος του Οργανισμούς Κάρλα Ντράισντεϊλ ανέφερε από τη Γενεύη ότι η «Κράκεν» έχει φτάσει σε μικρό μόνο βαθμό στην Ευρώπη, αλλά αυξάνεται. Πρόσθεσε ότι ο ΠΟΥ εργάζεται εντατικά για την αποτίμηση της πιθανής επίπτωσης της συγκεκριμένης, πολύ μεταδοτικής υποπαραλλαγής, και ανακοίνωσε συνάντηση της επιτροπής εκτάκτων αναγκών του οργανισμού σχετικά με τον κορωνοϊό στις 27 Ιανουαρίου.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ακόμη ότι το νέο κύμα κορωνοϊό στην Κίνα δεν φαίνεται να επηρεάζει την Ευρώπη, ωστόσο «δεν θα πρέπει να επαναπαυθούμε».

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή