Ιταλία – δημοσκοπήσεις: Συνεχίζει να ανεβαίνει το κόμμα της Μελόνι

Ιταλία – δημοσκοπήσεις: Συνεχίζει να ανεβαίνει το κόμμα της Μελόνι

Τα Αδέλφια της Ιταλίας της Μελόνι παρουσιάζονται τώρα να εξασφαλίζουν ποσοστό 31,3%, ενώ στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου είχαν λάβει 26%. Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα βλέπει, από την άλλη πλευρά, τα ποσοστά του να υποχωρούν.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις της εταιρείας Swg για λογαριασμό του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού La7, το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ η κεντροαριστερά δεν καταφέρνει να ανακόψει την μείωση των ποσοστών της.

Πιο συγκεκριμένα, τα Αδέλφια της Ιταλίας της Μελόνι παρουσιάζονται να εξασφαλίζουν ποσοστό 31,3% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό δηλαδή υψηλότερο από το 26% που είχαν λάβει στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν τα Πέντε Αστέρια, με ποσοστό 17,7%, ενώ το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) συγκεντρώνει 14% (από 19% που είχε λάβει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου).

Κατά τα λοιπά, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι βρίσκεται στο 8,5%, η κεντρώα συμμαχία Azione (Δράση) στο 7,5% και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο 6,9%. Η συμμαχία οικολόγων και ιταλικής Αριστεράς, τέλος, εξασφαλίζει το 3,7% της πρόθεσης ψήφου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, δυο είναι τα βασικά στοιχεία που προκύπτουν μέσα από τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση: το ότι «ο μήνας του μέλιτος» της κυβέρνησης Μελόνι με τους Ιταλούς δεν έχει ακόμη τελειώσει και το ότι η κεντροαριστερά συνεχίζει, μετά την εκλογική ήττα του περασμένου Σεπτεμβρίου, να διανύει μια περίοδο σοβαρής πολιτικής κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή