Κίνα: Συνεχίζει τα αντίποινα για τα μέτρα Covid – Αναστολή βίζας και σε Ιάπωνες

Κίνα: Συνεχίζει τα αντίποινα για τα μέτρα Covid – Αναστολή βίζας και σε Ιάπωνες

Το Πεκίνο είχε επίσης ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα την αναστολή χορήγησης θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας σε Νοτιοκορεάτες

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα «αναστέλλει την έκδοση βίζας» για τους Ιάπωνες από σήμερα, ανακοίνωσε η κινεζική πρεσβεία στο Τόκιο, σε μια προφανή απάντηση στους υγειονομικούς περιορισμούς που επέβαλε η Ιαπωνία στους Κινέζους ταξιδιώτες.

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη λίγο αφότου η Ιαπωνία αυστηροποίησε τα μέτρα Covid για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα κατευθείαν από την Κίνα, ζητώντας ένα αρνητικό τεστ PCR που να έχει διενεργηθεί λιγότερο από 72 ώρες πριν την αναχώρηση καθώς και ένα αρνητικό τεστ κατά την άφιξη.

Το Πεκίνο είχε επίσης ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα την αναστολή χορήγησης θεωρήσεων εισόδου βραχείας διάρκειας σε Νοτιοκορεάτες, ως απάντηση στα μέτρα κατά της Covid που έλαβε η Σεούλ, τα οποία η Κίνα έκρινε «μεροληπτικά».

Μετά το τέλος της «zero Covid», η Κίνα έχει σταματήσει να δημοσιεύει ημερήσια στοιχεία σχετικά με τον κορωνοϊό. Καταγράφει πέντε ή λιγότερους θανάτους ανά 24ωρο από τότε που άλλαξε πολιτική σχετικά με την πανδημία. Αυτά μάλιστα τα δεδομένα έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ενώ δεν συνάδουν με το γεγονός ότι έχει αυξηθεί αισθητά στη χώρα η ζήτηση για τις υπηρεσίες των γραφείων τελετών.

Επιπλέον, κάποιες κυβερνήσεις έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη διαφάνεια των στοιχείων του Πεκίνου καθώς ειδικοί ανά τον κόσμο προβλέπουν τουλάχιστον 1 εκατ. θανάτους στην Κίνα το 2023. Παράλληλα, η Ουάσιγκτον έκανε λόγο για κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του ιού στο μέλλον.

Το Πεκίνο απορρίπτει αυτές τις επικρίσεις και τις χαρακτηρίζει ως προσπάθειες για να αμαυρωθεί η «επιτυχία» της στη διαχείριση της πανδημίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις, θα είναι πιθανόν πιο μολυσματικές αλλά λιγότερο επικίνδυνες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή