Συστήματα Patriot: Ουκρανοί θα μεταβούν για εκπαίδευση στις ΗΠΑ

Συστήματα Patriot: Ουκρανοί θα μεταβούν για εκπαίδευση στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στην Οκλαχόμα, πρόκειται να μεταβούν Ουκρανοί στρατιωτικοί για να εκπαιδευτούν στον χειρισμό των συστημάτων αεράμυνας Patriot, όπως αναφέρουν Washington Post και CNN.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στην Οκλαχόμα, πρόκειται να μεταβούν Ουκρανοί στρατιωτικοί για να εκπαιδευτούν στον χειρισμό των συστημάτων αεράμυνας Patriot, όπως αναφέρει σε άρθρα τους Washington Post και CNN.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Washington Post, το Πεντάγωνο σχεδιάζει να φέρει ουκρανικά στρατεύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να εκπαιδευτούν στον χειρισμό των συστημάτων Patriot. Η εκπαίδευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Fort Sill νοτιοδυτικά της Οκλαχόμα Σίτι, θα μπορούσε μάλιστα να ξεκινήσει ακόμη και αυτόν τον μήνα, όπως δηλώνει Αμερικανός αξιωματούχος που θέλει όμως να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με το CNN, η εκπαίδευση θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. 

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει μήνες, όπως έχουν δηλώσει Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η εν λόγω κίνηση έρχεται έπειτα από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που ενέκρινε τον περασμένο μήνα την αποστολή ενός συστήματος Patriot στην Ουκρανία με στόχο την ενίσχυση της αεράμυνας του Κιέβου ενάντια στους ρωσικούς πυραύλους. Η Γερμανία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε, και εκείνη, ότι πρόκειται να στείλει μια συστοιχία Patriot στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Washington Post, CNN  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή