Κορωνοϊός στην Κίνα: Τελικά ο αριθμός των νεκρών «θα φανεί από τα στατιστικά των επιπλέον θανάτων»

Κορωνοϊός στην Κίνα: Τελικά ο αριθμός των νεκρών «θα φανεί από τα στατιστικά των επιπλέον θανάτων»

Επίκειται η έναρξη παραγωγής του Paxlovid στη χώρα, διαβεβαιώνουν Κινέζοι επιστήμονες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κίνα θα πρέπει τελικά να καθορίσει τους αριθμούς θανάτων από την COVID-19 εξετάζοντας την πρόσθετη θνησιμότητα, δήλωσε ο Γουάνγκ Γκιτσιάνγκ, επικεφαλής του τμήματος λοιμωδών ασθενειών στο Πρώτο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Πεκίνου σε ενημέρωση την Τετάρτη.

«Το ποσοστό θνησιμότητας είναι δυναμικό όταν ο κορωνοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται και οι θάνατοι μπορούν να μετρηθούν με ακρίβεια μόνο αφού τελειώσει η πανδημία», είπε στην ίδια ενημέρωση ο Λιάνγκ Γουανιάν, επικεφαλής μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων για την COVID-19 υπό την εθνική αρχή υγείας της Κίνας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων και κυρίως των θανάτων που ανακοινώνει επισήμως η Κίνα φαίνεται να απέχει πάρα πολύ από την πραγματική εικόνα σε νοσοκομεία και νεκροτομεία, ενώ επαρχίες και περιφέρειες ανακοινώνουν μόνες τους ημερήσιους αριθμούς κρουσμάτων, εισαγωγών και θανάτων από κορωνοϊό που μεμονωμένα ξεπερνούν τα στατιστικά που δίνει το Πεκίνο για ολόκληρη τη χώρα.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο κ. Γουάνγκ πρόσθεσε πως οι προμήθειες του φαρμάκου Paxlovid της Pfizer στην Κίνα εξακολουθούν να αδυνατούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση, αλλά η τοπική παραγωγή του αντιιικού φαρμάκου COVID θα μπορεί να ξεκινήσει σύντομα.

Την Τρίτη ο Έλληνας εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε τονίσει ότι αν και δεν πρόκειται να δοθεί άδεια παραγωγής γενόσημου του φαρμάκου αυτού, επίκειται η παραγωγή του εντός της Κίνας.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή