Λονδίνο: Νεογέννητος βραδύποδας δεν… βιάζεται καθόλου να μεγαλώσει (βίντεο)

Λονδίνο: Νεογέννητος βραδύποδας δεν… βιάζεται καθόλου να μεγαλώσει (βίντεο)

Ο νεαρός ένοικος του London Zoo βγήκε βόλτα κυριολεκτικά κρεμασμένος από τη μαμά του

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με… βραδύ βηματισμό μπήκε η χρονιά στον περίφημο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου, που γιόρτασε τα γεννητούρια ενός γλυκύτατου βραδύποδα ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Έντεκα μέρες μετά τη γέννησή του ο νέος ένοικος του λονδρέζικου ζωολογικού κήπου εμφανίστηκε σε βίντεο που ανήρτησε η Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου, που λειτουργεί τον Κήπο. Ο νεαρός βραδύποδας είναι συνεχώς κολλημένος στη 16χρονη μητέρα του και την ακολουθεί παντού, όπου εκείνη σπεύδει… βραδέως.

Το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός βραδύποδα αυτού του είδους κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 ετών, άρα έχει καιρό μπροστά του για να κάνει τις αυτόνομες βόλτες του ο μικρός, γι’ αυτό και δεν φαίνεται να βιάζεται.

Η μητέρα του, η Μέριλιν, ήταν έτοιμη να γεννήσει ύστερα από πάνω από 10 μήνες εγκυμοσύνης και τελικά την πρώτη μέρα του 2023 δύο σκούρα ματάκια ξεπρόβαλαν από την κοιλιά της, σύμφωνα με τους υπευθύνους του London Zoo.

Η νέα αυτή άφιξη στον διάσημο Κήπο στη βρετανική πρωτεύουσα έχει πάρει ήδη το παρατσούκλι Νόβα (δηλαδή νέα, στα λατινικά), αν και το φύλο του νεογέννητου βραδύποδα δεν είναι ακόμη γνωστό – αυτό θα το μάθουμε όταν γίνει έλεγχος DNA από τις τρίχες του.

Με προέλευση τη Νότια Αμερική, τα χαριτωμένα αυτά θηλαστικά έχουν κλέψει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους, καθώς περνούν το μεγαλύτερο κομμάτι του 24ώρου σε βαθύ ύπνο, κατά κανόνα κρεμασμένα ανάποδα από κάποιο κλαδί, ενώ όταν αποφασίζουν να κινηθούν το κάνουν με χαρακτηριστικά… χαμηλή ταχύτητα.

Πηγή: Zoological Society of London, CNN

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή