Κέβιν Σπέισι: Βραβείο συνολικής προσφοράς στο σινεμά από το Μουσείο Κινηματογράφου του Τορίνο

Κέβιν Σπέισι: Βραβείο συνολικής προσφοράς στο σινεμά από το Μουσείο Κινηματογράφου του Τορίνο

«Με την απονομή αυτού του βραβείου υπερασπίζεστε σθεναρά τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα και γι' αυτό θα πρέπει να σας χειροκροτήσουμε», είπε απευθυνόμενος στους διοργανωτές

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Κέβιν Σπέισι απονεμήθηκε βραβείο στην Ιταλία για το σύνολο του έργου του, λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση σε βρετανικό δικαστήριο όπου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για σεξουαλική επίθεση.

Στην πρώτη επίσημη ομιλία του αφότου ήρθαν στο φως οι ισχυρισμοί της εποχής του #MeToo, ο 63χρονος ηθοποιός επισκέφθηκε το Τορίνο όπου τιμήθηκε με βραβείο για τη συμβολή του στον κινηματογράφο.

Ο δις νικητής του Όσκαρ επρόκειτο επίσης να διδάξει ένα masterclass και να παρουσιάσει την προβολή της ταινίας «American Beauty» του 1999.

Η βράβευση έρχεται αφότου ο Σπέισι εμφανίστηκε στο δικαστήριο Southwark του Λονδίνου μέσω σύνδεσης βίντεο την Παρασκευή για να αρνηθεί τρεις κατηγορίες για άσεμνη επίθεση, τρεις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και μία κατηγορία ότι έκανε ένα άτομο να συμμετάσχει σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Στο παρελθόν έχει αρνηθεί άλλες πέντε κατηγορίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας πριν από την παραλαβή του βραβείου του το βράδυ της Δευτέρας, ο Σπέισι -ο οποίος δεν έχει πραγματοποιήσει επίσημη δημόσια ομιλία από τότε που ήρθαν στο φως οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση το 2017- αρνήθηκε ότι αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή.

Μιλώντας στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, είπε: «Ζω τη ζωή μου κάθε μέρα, πηγαίνω σε εστιατόρια, γνωρίζω κόσμο, οδηγώ, παίζω τένις, πάντα κατάφερνα να συναντώ γενναιόδωρους, γνήσιους, συμπονετικούς ανθρώπους. Δεν έχω κρυφτεί, δεν έχω καταφύγει σε σπηλιά».

Ο Σπέισι έλαβε το βραβείο Mole Antonelliana στο Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου στο Τορίνο. «Με την απονομή αυτού του βραβείου υπερασπίζεστε σθεναρά τα καλλιτεχνικά επιτεύγματα και γι’ αυτό θα πρέπει να σας χειροκροτήσουμε», είπε απευθυνόμενος στους διοργανωτές.

Ο Σπέισι, ο οποίος έχασε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο «House of Cards» μετά τις κατηγορίες, γύρισε την πιο πρόσφατη ταινία του, «The Man Who Drew God», του σκηνοθέτη Φράνκο Νέρο, στο Τορίνο.

Ο Σπέισι έχει προγραμματιστεί να δικαστεί στο Λονδίνο τον Ιούνιο για 12 κατηγορίες που τον θέλουν να έχει επιτεθεί
σεξουαλικά σε τέσσερις άνδρες μεταξύ 2001 και 2013, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Old Vic της πόλης. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος.

Τον Οκτώβριο, ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης βρήκε τον Σπέισι να αθώο για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ, που χρονολογείται από τότε που και οι δύο ήταν σχετικά άγνωστοι ηθοποιοί του Μπρόντγουεϊ το 1986 και ο Ραπ ήταν 14 ετών.

Ο Σπέισι είχε προηγουμένως αντιμετωπίσει κατηγορίες στη Μασαχουσέτη ότι θώπευσε έναν άνδρα σε μπαρ. Οι εισαγγελείς αργότερα απέσυραν τις κατηγορίες.

Με πληροφορίες από SkyNews

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT