Ρωσία: Δεν προσκλήθηκε στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

Ρωσία: Δεν προσκλήθηκε στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

Η διάσκεψη θα διεξαχθεί στο Μόναχο από τις 17 ως τις 19 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική κυβέρνηση δεν έλαβε πρόσκληση προκειμένου να εκπροσωπηθεί στη φετινή Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Η διάσκεψη, που αποκαλείται επίσης «Νταβός για την Άμυνα», θα διεξαχθεί στο Μόναχο από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από την επέτειο της συμπλήρωσης ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Δεν επιθυμούμε να δώσουμε βήμα σε όσους έχουν καταπατήσει το διεθνές δίκαιο», τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Κρίστοφ Χόισγκεν, προεδρεύων της ετήσιας διάσκεψης – της μεγαλύτερης παγκοσμίως για θέματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια – και άλλοτε πρέσβης της Γερμανίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Πέρυσι το Κρεμλίνο επέλεξε να μην εκπροσωπηθεί στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή