Γερμανός ΥΕΘΑ: Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Γερμανός ΥΕΘΑ: Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αποστολή Leopard στην Ουκρανία

Η «εντύπωση» που υπάρχει ότι μόνο η Γερμανία αντιτίθεται στην παράδοση αρμάτων μάχης στο Κίεβο είναι «λανθασμένη». «Πολλοί σύμμαχοι συμμερίζονται την άπoψη» του Βερολίνου, είπε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής για ενδεχόμενη παράδοση στο Κίεβο βαρέων αρμάτων μάχης Leopard, γερμανικής κατασκευής, που ζητεί η Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο νέος υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους.
Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ των συμμάχων της Ουκρανίας στο Ράμσταϊν, στη δυτική Γερμανία, αλλά «καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί» δήλωσε ο Μπόρις Πιστόριους σε συνέντευξη Τύπου.
«Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα πότε (θα ληφθεί μια απόφαση) και ποια θα είναι η απόφαση για τα άρματα μάχης Leopard» είπε.
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας συναντώνται σήμερα στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταϊν προκειμένου να αποφασίσουν την αποστολή επιπλέον στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.
«Δεν διστάζουμε, απλώς ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά (…) Εχουμε την ευθύνη να σκεπτόμαστε προσεκτικά τις συνέπειες για όλα τα μέρη στη σύγκρουση» είπε ο Πιστόριους.
Ο υπουργός είπε ότι η «εντύπωση» πως μόνο η Γερμανία αντιτίθεται στην παράδοση αρμάτων μάχης στο Κίεβο είναι «λανθασμένη».
«Πολλοί σύμμαχοι συμμερίζονται την άποψη» του Βερολίνου, είπε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος εκτίμησε πως «υπάρχουν λόγοι να είναι υπέρ και λόγοι να είναι κανείς κατά αυτών των παραδόσεων».
«Ηταν σαφές πως οι γνώμες δεν είναι τόσο ομοιόμορφες όσο η εντύπωση που δίνεται μέχρι σήμερα» πρόσθεσε ο Πιστόριους μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά τη συνέντευξη Τύπου.
Η Γερμανία αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση προκειμένου να εγκρίνει την παράδοση γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.
Η Πολωνία και η Φινλανδία δήλωσαν πως είναι διατεθειμένες να στείλουν τέτοια άρματα μάχης στον ουκρανικό στρατό, αλλά, για να το κάνουν αυτό, χρειάζονται τη συγκατάθεση της Γερμανίας που τα κατασκεύασε.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους Δυτικούς να επισπεύσουν τις παραδόσεις βαρέων όπλων, κυρίως αρμάτων μάχης και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή