Αξιωματούχοι ΗΠΑ: Αξιόπιστος σύμμαχος η Γερμανία – Δύσκολο να εκδιωχθούν οι Ρώσοι από την Ουκρανία

Αξιωματούχοι ΗΠΑ: Αξιόπιστος σύμμαχος η Γερμανία – Δύσκολο να εκδιωχθούν οι Ρώσοι από την Ουκρανία

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ χαρακτήρισε τη Γερμανία αξιόπιστο σύμμαχο, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εγκρίνει τη μεταφορά αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία. Θα είναι «πολύ δύσκολο» να απομακρυνθεί ο ρωσικός στρατός από το ουκρανικό έδαφος μέσα στο 2023, δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος, παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο ακόμη δεν έχει εγκρίνει τη μεταφορά γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία.

«Είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος, είναι έτσι για πολύ καιρό και πραγματικά πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι ένας αξιόπιστος σύμμαχος στο μέλλον» είπε ο Οστιν.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, δήλωσε πως θα είναι «πολύ δύσκολο» να εκτοπιστεί ο ρωσικός στρατός από το ουκρανικό έδαφος μέχρι το τέλος του έτους.

«Από στρατιωτική άποψη, εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκτοπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις από όλες τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας» ανέφερε ο Μίλεϊ.

Ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι παροτρύνουν την Ουκρανία να αναβάλει την έναρξη μιας μεγάλης επίθεσης εναντίον των ρωσικών δυνάμεων έως ότου ολοκληρωθεί η τελευταία προμήθεια αμερικανικού οπλισμού και η σχετική εκπαίδευση, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμμένουν στην απόφασή τους να μην παράσχουν άρματα μάχης Abrams στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή, εν μέσω της διαφωνίας που υπάρχει με τη Γερμανία για τα άρματα μάχης Leopard.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή