Σαρλ Μισέλ: Προς ανοικοδόμηση της Ουκρανίας τα κατασχεθέντα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Σαρλ Μισέλ: Προς ανοικοδόμηση της Ουκρανίας τα κατασχεθέντα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Αφορά σε στοιχεία αξίας 300 δισεκ. δολαρίων, της ρωσικής κεντρικής τράπεζας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ προέτρεψε τους ηγέτες των κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσουν συνομιλίες για τη χρήση περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ανέφεραν τη Δευτέρα οι Financial Times.

Ο κ. Μισέλ είπε ότι ήθελε να διερευνήσει την ιδέα της διαχείρισης των παγωμένων περιουσιακών στοιχείων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας για τη δημιουργία κερδών, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούσαν να διατεθούν για προσπάθειες ανοικοδόμησης, ανέφερε η εφημερίδα.

Είναι ζήτημα δικαιοσύνης και πρέπει να γίνει σύμφωνα με τις νομικές αρχές, ανέφερε ο κ. Μισέλ σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τους FT.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε μπλοκάρει 300 δισεκατομμύρια ευρώ των αποθεματικών της ρωσικής κεντρικής τράπεζας τον Νοέμβριο για να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή