Αγόρι που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 2 ετών, έγινε δεκτό στη Mensa

Αγόρι που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 2 ετών, έγινε δεκτό στη Mensa

Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνη που να τον κατατάσσει στο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μικρό αγόρι που έμαθε μόνο του να διαβάζει σε ηλικία δύο ετών, έγινε δεκτό ως το νεότερο μέλος της Mensa στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο τετράχρονος, πλέον, Τέντι από το Πόρτισχεντ του Σόμερσετ, μπορεί να μετρήσει έως το 100 σε έξι επιπλέον γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα μανδαρινικά. 

Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA πρέπει να έχει δείκτη νοημοσύνη που να τον κατατάσσει στο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να περάσουν από το τεστ ευφυΐας του οργανισμού. 

Η μητέρα του Τέντι, Μπεθ Χομπς, δήλωσε στο BBC πως ο μικρός έμαθε να διαβάζει σε ηλικία μόλις 26 μηνών, «παρακολουθώντας παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση και μιμούμενος τους ήχους των γραμμάτων». 

Αγόρι που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 2 ετών, έγινε δεκτό στη Mensa-1

«Όταν τον στείλαμε πίσω στον παιδικό σταθμό μετά το lockdown, τους είπαμε ότι πιστεύαμε πως είχε μάθει να διαβάζει μόνος του», περιέγραψε η κα Χομπς.

«Μας τηλεφώνησαν από το νηπιαγωγείο, το οποίο είχε στείλει μια δασκάλει για να το ελέγξει, η οποία το επιβεβαίωσε “ναι, μπορεί να διαβάσει!”».

Όμως ήταν ένα άλλο περιστατικό που εξέπληξε ιδιαίτερα τους γονείς του Teddy. «Έπαιζε στο τάμπλετ του, βγάζοντας αυτούς τους ήχους που δεν αναγνώριζα, τον ρώτησα τι ήταν και μου είπε “Μαμά, μετράω στα μανδαρινικά”», αφηγήθηκε η μητέρα του παιδιού. 

Αγόρι που έμαθε να διαβάζει σε ηλικία 2 ετών, έγινε δεκτό στη Mensa-2

Ο Teddy έγινε μέλος της Mensa σε ηλικία τριών ετών, γεγονός που τον καθιστά το νεότερο σημερινό μέλος της οργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι γονείς του δήλωσαν ότι θέλουν να έχει μια γεμάτη παιδική ηλικία.

«Έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι οι φίλοι του δεν μπορούν ακόμα να διαβάσουν και δεν ξέρει γιατί, αλλά είναι πολύ σημαντικό για εμάς να τον κρατάμε προσγειωμένο», δήλωσε η κα Χομπς. «Μπορεί να κάνει αυτά τα πράγματα, καλώς, αλλά (…) ο καθένας έχει το ταλέντο του».

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT