Αλγερία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο – Τρεις νεκροί

Αλγερία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο – Τρεις νεκροί

Τρεις Αλγερινοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη το ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής νοτιοδυτικά του Αλγερίου.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις Αλγερινοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αλγερίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της βορειοαφρικανικής χώρας.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο MI-71, ρωσικής κατασκευής, συνετρίβη κοντά στην τοποθεσία Ελ Ατάφ της επαρχίας Αΐν Ντέφλα, στη βόρεια Αλγερία. Μεταξύ των τριών θυμάτων είναι ένας συνταγματάρχης, σύμφωνα με το αλγερινό υπουργείο Άμυνας.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Σαΐντ Σενγκριχά, διέταξε έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Τον Δεκέμβριο του 2020, τρεις στρατιωτικοί είχαν σκοτωθεί σε συντριβή ελικοπτέρου στην επαρχία Τιπαζά, κοντά στο Αλγέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Xinhua

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή