Τζόρτζια Μελόνι: Επίσκεψη στην Αλγερία με ενεργειακή ατζέντα

Τζόρτζια Μελόνι: Επίσκεψη στην Αλγερία με ενεργειακή ατζέντα

Επίσημη επίσκεψη στο Αλγέρι πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, με το βλέμμα στραμμένο κυρίως σε ζητήματα ενέργειας.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni προχώρησε τη Δευτέρα στη σύναψη νέων συμφωνιών με την κρατική εταιρεία ενέργειας της Αλγερίας, Sonatrach, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στον Αλγέρι και της συνάντησης που είχε εκεί η Μελόνι με τον Αλγερινό πρόεδρο Αμπντελματζίντ Τεμπούν.

Οι συνομιλίες της Μελόνι με τον Τεμπούν επικεντρώθηκαν κυρίως στις εξαγωγές αλγερινού φυσικού αερίου προς την Ιταλία, με τον Τεμπούν να υπογραμμίζει ωστόσο ότι οι δύο χώρες προτίθενται να αναζητήσουν και άλλους τομείς συνεργασίας. Παράλληλα χθες, αλγερινοί και ιταλικοί φορείς υπέγραψαν και άλλα μνημόνια συνεργασίας.

Η Ιταλία στράφηκε στην Αλγερία πέρυσι αφού οι ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τον περασμένο Απρίλιο, η αλγερινή Sonatrach υπέγραψε συμφωνία με την ιταλική Eni που θα οδηγούσε στην αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου της Αλγερίας στην Ιταλία μέσω του αγωγού Trans-Mediterranean.

Με πληροφορίες από Al-Monitor

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή