Δύο εκατομμύρια δολάρια για τους καλύτερους σκακιστές του 2023: Στο τέλος «θα στέκεται μόνο ένας»

Δύο εκατομμύρια δολάρια για τους καλύτερους σκακιστές του 2023: Στο τέλος «θα στέκεται μόνο ένας»

Η ιστοσελίδα Chess.com θα φιλοξενήσει συνολικά έξι τουρνουά, ξεκινώντας με το Airthings Masters τον Φεβρουάριο.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μπαράζ επίσημων διαδικτυακών τουρνουά σκακιού μέσα στο 2023, θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο πλουσιοπάροχος σκακιστικός «μαραθώνιος». 

Στο φετινό Champions Chess Tour οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου θα διαγωνιστούν σε διαδοχικά τουρνουά, για ένα μερίδιο από τα 2 εκατομμύρια δολάρια που θα μοιραστούν σε όσους επικρατήσουν σε κάθε ένα από αυτά. 

Κάθε διοργάνωση θα έχει χρηματικό έπαθλο 235.000 δολαρίων και οι νικητές κάθε τουρνουά θα προκριθούν στην τελική φάση των κορυφαίων, που θα διεξαχθεί ζωντανά τον Δεκέμβριο με ξεχωριστό χρηματικό έπαθλο 500.000 δολαρίων.

Η ιστοσελίδα Chess.com θα φιλοξενήσει συνολικά έξι τουρνουά, ξεκινώντας με το Airthings Masters τον Φεβρουάριο.

Ο Κάρλσεν θα είναι εκεί

Εκατοντάδες παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν και του Αμερικανού γκρανμάστερ Χικάρου Νακαμούρα, θα διαγωνιστούν διεκδικώντας την κορυφαία θέση στο τέλος της χρονιάς. 

Οποιος παίκτης έχει ήδη κερδίσει κάποιον τίτλο μπορεί να διεκδικήσει την πρόκρισή του στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων, στην οποία θα λάβουν μέρος 56 σκακιστές. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μορφή rapid, και κάθε παίκτης θα έχει χρόνο 15 λεπτών ανά παρτίδα και μπόνους τριών δευτερολέπτων για κάθε κίνηση.

Στο τέλος «ένας θα μείνει όρθιος: ο αδιαμφισβήτητα καλύτερος διαδικτυακός σκακιστής στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Chess.com, Έρικ Άλεμπεστ. «Ανυπομονούμε να το ζήσουμε με τη σκακιστική κοινότητα.»

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Chess.com αναφέρει ότι έχει πλέον περισσότερους από 102 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες – καταγράφοντας αύξηση 238% από τον Ιανουάριο του 2020, και 7,5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μέρα.

«Ποτέ δεν ήταν πιο συναρπαστική εποχή για να είσαι λάτρης του σκακιού», αναφέρει το Chess.com σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας πως η κίνηση είναι τόσο μεγάλη, που δυσκολεύεται να ικανοποιήσει τη ζήτηση και οι σέρβερς του ορισμένες φορές καταρρέουν στις ώρες αιχμής της σκακιστικής ιστοσελίδας. 

Πηγή CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή