«Είμαι μεγάλη, πολύ μεγάλη, αλλά όχι ανόητη» – Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο… τουιτάρει χαρούμενη

«Είμαι μεγάλη, πολύ μεγάλη, αλλά όχι ανόητη» – Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο… τουιτάρει χαρούμενη

Η γεννημένη στις ΗΠΑ Μαρία Μπράνιας Μορέρα ανακηρύχθηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο από τα Ρεκόρ Γκίνες, μετά τον θάνατο της Γαλλίδας μοναχής Αντρέ προ ημερών, σε ηλικία 118 ετών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει επιζήσει από τη φρίκη δύο παγκόσμιων πολέμων, ενός εμφυλίου και δύο παγκόσμιων πανδημιών.

Η γεννημένη στις ΗΠΑ Μαρία Μπράνιας Μορέρα ανακηρύχθηκε ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο από τα Ρεκόρ Γκίνες, μετά τον θάνατο της Γαλλίδας μοναχής Αντρέ προ ημερών, σε ηλικία 118 ετών.

Η Μορέρα έχει περάσει τα τελευταία 22 χρόνια σε γηροκομείο στην Καταλονία της Ισπανίας, αλλά γεννήθηκε σχεδόν πριν από 116 χρόνια χιλιάδες μίλια μακριά, στο Σαν Φρανσίσκο.

Η γέννησή της στις 4 Μαρτίου 1907 ήρθε λιγότερο από τέσσερα χρόνια αφότου οι αδελφοί Ράιτ ξεκίνησαν την πρώτη πτήση με κινητήρα και δύο χρόνια πριν καν ξεκινήσει η κατασκευή του άτυχου «Τιτανικού».

Παρά το γεγονός ότι απέχει μόλις λίγες εβδομάδες από τα 116α γενέθλιά της, η Μορέρα χρησιμοποιεί ακόμα και το Twitter –με λίγη βοήθεια από την κόρη της– για να επικοινωνήσει με τους χιλιάδες followers της.

«Είμαι μεγάλη, πολύ μεγάλη, αλλά όχι ανόητη», γράφει το βιογραφικό της στο Twitter.

Η Μορέρα γεννήθηκε ένα χρόνο μετά τη μετανάστευση των γονιών της στις ΗΠΑ. Οκτώ χρόνια αργότερα, η οικογένεια επέστρεψε, αλλά το ταξίδι πρόδωσε τις ελπίδες τους.

«Είμαι μεγάλη, πολύ μεγάλη, αλλά όχι ανόητη» – Η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο… τουιτάρει χαρούμενη-1
©Twitter

Ο πατέρας της πέθανε από πνευμονική φυματίωση προς το τέλος του υπερατλαντικού ταξιδιού, ενώ έχασε οριστικά την ακοή της στο ένα αυτί της έπειτα από πτώση, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Η οικογένεια έφτασε στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πιστεύεται ότι είναι από τους γηραιότερους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την Covid-19, αφού βρέθηκε θετική τον Μάιο του 2020.

Σε μια σειρά από tweets στα καταλανικά το Σάββατο, η Μορέρα, η οποία έχει τρία παιδιά, 11 εγγόνια και 13 δισέγγονα, είπε ότι ήταν «έκπληκτη και ευγνώμων» για το ενδιαφέρον που προκάλεσε η νέα της θέση, αλλά ότι τις τελευταίες μέρες ήταν «αγχωτικές» και δεν θα έδινε άλλες συνεντεύξεις.

«Χρειάζομαι γαλήνη και ηρεμία», έγραψε στο Twitter. «Ζω στη Residència Santa María del Tura για 22 χρόνια και δεν θέλω να αλλάξει η καθημερινή ζωή των κατοίκων ή του προσωπικού που μας φροντίζει».

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα νέα για το ρεκόρ της Μορέρα, η Residència Santa María del Tura εξέδωσε δήλωση για τα Ρεκόρ Γκίνες λέγοντας: «Για να γιορτάσουμε αυτό το πολύ ιδιαίτερο γεγονός θα κάνουμε μια μικρή γιορτή σε στενό κύκλο τις επόμενες ημέρες».

Ο τίτλος του γηραιότερου ανθρώπου που έχει καταγραφεί ποτέ ανήκει στη Ζαν Λουίζ Καλμάν. Γεννημένη στις 21 Φεβρουαρίου 1875, η ζωή της διήρκεσε 122 χρόνια και 164 ημέρες, σύμφωνα με τα Ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή