Washington Examiner: «Κακοήθες καρκίνωμα ο Ερντογάν – Ο Μπάιντεν να προστατέψει τον Καντέρ»

Washington Examiner: «Κακοήθες καρκίνωμα ο Ερντογάν – Ο Μπάιντεν να προστατέψει τον Καντέρ»

Νέα επίθεση από διεθνές μέσο στον Τούρκο πρόεδρο - Στο επίκεντρο η στάση του προς τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται τα επικριτικά δημοσιεύματα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις πολιτικές του από πλειάδα διεθνών ΜΜΕ, με το αμερικανικό Washington Examiner να δημοσιεύει άρθρο που στρέφεται κατά του Τούρκου πρόεδρου με βαρείς χαρακτηρισμούς, παίρνοντας τη σκυτάλη από το γερμανικό περιοδικό «Stern» και τον «Economist».

Αυτή τη φορά. στο επίκεντρο της κριτικής μπαίνει η στάση του Ερντογάν όσον αφορά τον μπασκετομπολίστα Ενές Καντέρ, με το αμερικανικό μέσο να καλεί τον Τζο Μπάιντεν «να προστατέψει τον Καντέρ από την τουρκική ηγεσία».

Ειδικότερα, το δημοσίευμα χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «κακοήθες καρκίνωμα» και τονίζει πως, «αν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον Καντέρ, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας».

Το άρθρο σημειώνει χαρακτηριστικά πως «η μόνη προσβολή του Φρίντομ (σ.σ.: το μεσαίο όνομα του Καντέρ) προς την Τουρκία είναι το γεγονός πως έχει το θάρρος να κρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή Ερντογάν», ενώ, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «ο Φρίντομ λέει την αλήθεια» αφού «ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή αρμονία».

Και συνεχίζει: «Η Τουρκία διπλωματικά εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία, και αυτό αποτελεί μόνο ένα δείγμα των απαράδεκτων πράξεων της Τουρκίας».

Ως προς το ζήτημα του Καντέρ και της φερόμενης «επικήρυξής» του από την τουρκική ηγεσία, το δημοσίευμα τη χαρακτηρίζει «μια μεγάλη πρόκληση», σχολιάζοντας: «Μπορεί να είναι δικαιολογημένο, αλλά όχι σοφό να καταστήσουμε τον κύριο Φρίντομ το μοναδικό ζητούμενο όσον αφορά την τιμωρία της Τουρκίας. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Μπάιντεν οφείλει να ανακοινώσει κυρώσεις στην Τουρκία εξαιτίας μιας σειράς από ζητήματα, των οποίων αυτό (σ.σ.: η υπόθεση Καντέρ) είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Στο ίδιο κλίμα, το δημοσίευμα της Washington Examiner καλεί τον Μπάιντεν να καταστήσει σαφές πως «σε κανένα ξένο έθνος δεν επιτρέπεται να επικηρύξει το “κεφάλι” ενός πολίτη των ΗΠΑ». Σημειώνεται σε αυτό το σημείο πως ο Καντέρ, παρά την τουρκική του καταγωγή, είναι πολίτης των ΗΠΑ.

Το κείμενο κορυφώνει την κριτική προς τον Ερντογάν, σημειώνοντας πως, «αν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει (σ.σ.: τον Καντέρ) επειδή τόλμησε να επικρίνει τον θλιβερά ευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το Διεθνές Δίκαιο και να αιτηθεί από τις ΗΠΑ την έκδοσή του».

Το άρθρο καταλήγει θέτοντας το εξής ερώτημα: «Αν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί την ελευθερία από μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, τότε γιατί να βρίσκεται στο Οβάλ γραφείο;».

Με πληροφορίες από Washington Examiner

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή