Υπουργός Αμυνας ΗΠΑ: Επιστρέφει στην Ασία αυτήν την εβδομάδα

Υπουργός Αμυνας ΗΠΑ: Επιστρέφει στην Ασία αυτήν την εβδομάδα

Είναι η έκτη κατά σειρά επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Λόιντ Οστιν σε Ασία - Ειρηνικό τα τελευταία δύο χρόνια.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Οστιν, επιστρέφει στην Ασία τις επόμενες ημέρες προκειμένου να επισκεφθεί αυτή τη φορά τις Φιλιππίνες και τη Νότια Κορέα. Ο Αμερικανός ΥΕΘΑ είχε βρεθεί τελευταία φορά στην περιοχή του Ειρηνικού τον περασμένο Νοέμβριο, όταν επισκέφθηκε την Καμπότζη για να πάρει μέρος σε μια σύνοδο της Ενωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN). Η επερχόμενη επίσκεψή του στην περιοχή είναι η έκτη που πραγματοποιεί αφότου ανέλαβε το τιμόνι του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας προ διετίας.

Η «διαλειτουργικότητα» μεταξύ ΗΠΑ και συμμάχων αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας του Λόιντ Οστιν, λόγω της «αποσταθεροποιητικής» δράσης από την πλευρά της Κίνας και των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων που έχει ενταθεί σημαντικά το περασμένο διάστημα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ.  

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες διέρρευσε παράλληλα στα αμερικανικά μίντια και η εκτίμηση ενός εν ενεργεία Αμερικανού πτέραρχου, σύμφωνα με τον οποίο ΗΠΑ και Κίνα μπορεί να πάνε σε πόλεμο το 2025.

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ασία και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σήμερα στη Νότια Κορέα και αύριο στην Ιαπωνία.

Μέσα στον μήνα Φεβρουάριο αναμένεται, ωστόσο, και η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, στην Κίνα.

Με πληροφορίες από DefenseOne 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή