Ε.Ε.: Ο Μάριο Ντράγκι σε νέο ρόλο ως… ανταγωνιστής της Κίνας

Ε.Ε.: Ο Μάριο Ντράγκι σε νέο ρόλο ως… ανταγωνιστής της Κίνας

Θα μπορούσε να αναλάβει να προωθεί διεθνώς ευρωπαϊκές στρατηγικές που είναι ανταγωνιστικές προς την κινεζική επιρροή και τον «νέο Δρόμο του Μεταξιού», σύμφωνα με τη γερμανική Handelsblatt.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα μπορούσε να αναλάβει θέση ειδικού απεσταλμένου για την προώθηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής Global Gateway, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Handelsblatt.

«Η Ε.Ε. θέλει να χρησιμοποιήσει τον Ντράγκι για να ανταγωνιστεί την Κίνα» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία η Ε.Ε. θέλει να διορίσει τον -75χρονο, πια- Μάριο Ντράγκι ως ειδικό απεσταλμένο για την προώθηση της στρατηγικής Global Gateway, που αποτελεί, σύμφωνα με το Politico, την ευρωπαϊκή απάντηση στην κινεζική πρωτοβουλία Belt and Road.     

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. έχουν καθορίσει την Global Gateway, μια νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την προώθηση έξυπνων, καθαρών και ασφαλών συνδέσεων στους τομείς της ψηφιακής τεχνολογίας, της ενέργειας και των μεταφορών και για την ενίσχυση των συστημάτων υγείας, εκπαίδευσης και έρευνας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ε.Ε. εντείνει την προσφορά της προς τους εταίρους της με σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη υποδομών σε ολόκληρο τον κόσμο (…) θα κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους έως 300 δισ. ευρώ στους εξής τομείς: ψηφιακές τεχνολογίες, κλίμα και ενέργεια, μεταφορές, Υγεία, εκπαίδευση και έρευνα», σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με πληροφορίες από Handelsblatt, Politico  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή