Πράσινος κομήτης: Σήμερα θα «πλησιάσει» τη Γη – Live η πορεία του

Πράσινος κομήτης: Σήμερα θα «πλησιάσει» τη Γη – Live η πορεία του

Σήμερα ο «πράσινος κομήτης» θα πραγματοποιήσει το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη, περίπου στα 42 εκατομμύρια χιλιόμετρα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα ο «πράσινος κομήτης» θα πραγματοποιήσει το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη, περίπου στα 42 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ο κομήτης είχε ανακαλυφθεί από αστρονόμους του παρατηρητηρίου Zwicky Transient Facility (ZTF), στην Καλιφόρνια, τον Μάρτιο του 2022. Προέρχεται από το μακρινό Νέφος Οορτ, στις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος, και εκτιμάται ότι διαγράφει μια τροχιά γύρω από τον Ηλιο κάθε περίπου 50.000 χρόνια.

Οι κομήτες, που αποτελούνται κυρίως από πάγο, σκόνη και αέρια, διαγράφουν συνήθως μεγάλες ελλειπτικές τροχιές γύρω από το άστρο μας. Καθώς προσεγγίζουν τον Ηλιο, η θερμότητά του μετατρέπει τον πάγο του κομήτη σε αέρια και σκόνη, δημιουργώντας την “κόμη” του, που περιβάλλει τον σκληρό πυρήνα του, καθώς και την τεράστια θεαματική “ουρά” του.

Εως τις 10 Φεβρουαρίου θα εμφανιστεί κοντά στον Αρη, ενώ έως τα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει γίνει πια αρκετά αχνός, καθώς απομακρύνεται από τη Γη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή