Qatargate: Υπέρ της άρσης ασυλίας των Κοτσολίνο και Ταραμπέλα ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

Qatargate: Υπέρ της άρσης ασυλίας των Κοτσολίνο και Ταραμπέλα ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα τάχθηκε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Πέμπτη, στο πλαίσιο των ερευνών για το Qatargate

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τις εκθέσεις μου που εξουσιοδοτούν την άρση των ασυλιών των κ.κ. Ταραμπέλα και Κοτσολίνο, στο πλαίσιο του QatarGate. Η δικαιοσύνη προχωρεί, αλλά η πολιτική απάντηση βρίσκεται σε αδιέξοδο: απαιτούνται ριζικές και άμεσες μεταρρυθμίσεις απέναντι στη διαφθορά!» ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η εισηγήτρια Μανόν Ομπρί.

Η άρση της ασυλίας των δύο ευρωβουλευτών θα διευκολύνει την επέκταση της έρευνας των βελγικών αρχών.

Ο Κοτσολίνο, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλέστηκε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θεωρείται ύποπτος από τους Βέλγους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς για λήψη χρημάτων ως αντάλλαγμα για να εμποδίσει ψηφίσματα που έβλαπταν τα συμφέροντα χωρών εκτός Ε.Ε.

Οπως σημειώνεται, σε μία από τις δύο εκθέσεις που τέθηκαν σε ψηφοφορία σήμερα ως μέρος της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας του Κοτσολίνο και του Μαρκ Ταραμπέλα, οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι «έχει λάβει ορισμένες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέρ μιας τρίτης χώρας με αντάλλαγμα μετρητά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή